Вшанували пам’ять героїв Крут.

Батьківська категорія: Новини

І згадую чомусь я мимоволі

Великих лицарів своїх;

Лежать вони покинутими в полі

І без хрестів могили їх.

Цими словами розпочався захід, присвячений 101-й річниці битви під Крутами, який підготували й провели студенти 112 групи разом з викладачами соціально-економічних дисциплін Пархоменко Т. М. та Гриценко К. Ю.


29 січня 1918 року в історії України з’явилася нова сторінка, щедро полита молодою кров’ю, назва якої – Крути. Більше ста років відділяє нас від цієї дати, та події, що відбулися  біля невеличкої станції Крути на Чернігівщині, живуть в душі українського народу, ятрять його серце. У цей день юнаки-добровольці стали на захист української незалежності, вступивши у нерівний бій з багатотисячним більшовицьким військом. Ця битва стала символом нескореного духу нашої нації.

29 січня український народ вшановує героїв, які віддали своє життя за Україну та її свободу. Подвиг українських юнаків під Крутами навічно залишиться в історії як символ національної честі та гідності. 

Ведучі заходу Деркач Юлія та Терещенко Денис розповіли про подвиг 300 юнаків, майже дітей, які пішли в безсмертя прямо зі студентської аудиторії чи шкільного класу, в розквіті своїх духовних і фізичних сил віддали молодість і найдорожче, що є в кожного – життя.

Не залишили байдужими присутніх вірші, які продекламували Коротич Катерина, Садовничий Владислав, Козинець Марина та Сахарова Анастасія.

Саєнко Анастасія продемонструвала глядацькій аудиторії фото- та відеоматеріали про події того дня.

Пам’ять полеглих героїв присутні вшанували хвилиною мовчання.

В ході заходу прозвучали пісні у виконанні Бубон Софії та Рижової Анастасії (керівник Н. М. Деменко)

Викладач соціально-економічних дисциплін

Пархоменко Т. М.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я