СНІД: людство підзнаком біди

Батьківська категорія: Новини

Здоров’я - розкіш для людини,
Найбільша цінність у житті.
Як є здоров’я день при днині,
Можливість є йти до мети…

Багато хто з вас скаже: «Ну скільки можна про одне й те саме!? Тим паче, що нас це не стосується. Ми ведемо здоровий спосіб  життя: не п’ємо, не куримо, не вживаємо наркотиків. Ми нормальні люди!»

Нехай десь помирають мільйони. Сотнею більше, сотнею менше – великої різниці нема. Тим більше, що зараз в Україні є проблеми серйозніші, ніж СНІД.

Але ж задумайтесь! Це захворювання, яке може вплинути на життя кожного з нас!

Проблема захворюваності українців на ВІЛ/СНІД щороку набуває все більших масштабів. Проведення просвітницької роботи є необхідною умовою для ефективної боротьби з поширенням СНІДу серед молоді. Адже недостатня поінформованість про ризики для здоров’я, шляхи передачі ВІЛ та інших інфекцій, методи їх профілактики є причиною широкого поширення цих захворювань серед молоді.

 

15 жовтня студентами 122 групи під керівництвом наставника групи Шам Н.Г. в рамках «Університету здоров’я. Молодь України за здоровий спосіб життя»,  проведено  відкритий захід для студентів ІІ курсу «СНІД: людство під знаком біди».

 

Ведучі заходу Мельникова Аміна і Деркач Юлія ознайомили студентів із статистикою поширення захворювання в Україні, розповіли про можливі шляхи зараження та передачі ВІЛ/СНІДу, розглянули характерну первинну симптоматику хвороби, націлити на толерантне ставлення до людей, які живуть із ВІЛ, виділили основні життєві позиції та правила, яких необхідно дотримуватися, щоб не захворіти на ВІЛ/СНІД.

 

Студенти, присутні на заході, проявили активність при виконанні вправ «Що ми знаємо про СНІД?», «Чи правда?», «Перша медична допомога», «Послання у світ».

Були продемонстровані відеоролики просвітницького спрямування, що дали можливість присутнім ще раз переконатися у важливості захворюваності на СНІД.

Ніхто не застрахований від зараження. Але люди кажуть: "Береженого – Бог береже”. Тому здоровий спосіб життя, дотримання гігієнічних і морально-етичних норм поведінки є першою й основною гарантією від зараження СНІДом.

 

Н. Шам, наставник 122 групи.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я