«Ніхто нам не збудує держави, коли ми самі її собі не збудуємо, і ніхто з нас

не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути». В. Липинський 

27 лютого 2020 року у Лебединському педагогічному коледжі студентами 531 групи спеціальності «Соціальна робота» була проведена відкрита година спілкування «Перегорнемо сторінки Конституції». Метою заходу була оптимізація знань студентів про Конституцію як один з обов'язкових елементів демократичної державної самостійності України.

Учасники заходу проявили підвищений інтерес та активність у запропонованих видах діяльності. Відповідаючи на запитання вікторини «Я знаю і поважаю Конституцію України», студенти пригадали основні демократичні засади, закріплені у Основному Законі та склали карту нашої держави.

Наступним етапом заходу став аналіз добре знайомих з дитинства казок з точки зору порушення в них конституційних прав головних героїв. Перегляд відеороликів дозволив  студентам пригадати права і обов’язки громадян України, гарантовані Основним Законом.

Надзвичайно цікавим видом роботи під час години спілкування стала участь студентів у рольовій грі «Мала конституція коледжу». Учасники були розподілені на три команди і на основі структури Конституції України спробували створити конституцію коледжу, намалювати його символіку і презентувати свої проекти.

 Результат роботи команд приємно порадував усіх учасників, оскільки студенти виявили максимально свою креативність та інтелектуальний потенціал. Безумовно, творення правової держави – це справа кожного! І полягає вона у знанні своїх прав та виконанні обов’язків, закріплених Конституцією України.

І насамкінець, можна сказати, що година спілкування дала можливість здійснити самоаналіз і усвідомити, що деякі схожості нас тримають разом, деякі вирізняють із юрби, але є те, у чому ми всі, без виключення, є однодумцями – ми є патріотами своєї Батьківщини і поважаємо її Конституцію.

Наставник групи : В. КРИВОРУКА

 

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я