Перегорнемо сторінки Конституції

Батьківська категорія: Новини

«Найбільш вільною державою можна назвати таку, де люди мають всі людські та суспільні права, які тільки встановлено в світі». Л. Українка 

25 лютого 2019 року у Лебединському педагогічному коледжі наставником Прудник В.В. та студентами 531 групи спеціальності «Соціальна робота» була проведена відкрита година спілкування «Перегорнемо сторінки Конституції». Метою заходу була актуалізація знань студентів про Конституцію як один з обов'язкових елементів демократичної державної самостійності України.

Учасники заходу, студенти 222, 131, 431 груп проявили підвищений інтерес та активність у запропонованих видах діяльності. Відповідаючи на запитання вікторини «Я знаю і поважаю Конституцію України», студенти пригадали основні демократичні засади, закріплені у Основному Законі та склали карту нашої держави. Наступним етапом заходу став аналіз добре знайомих з дитинства казок з точки зору порушення в них конституційних прав головних героїв. Вправа «Чарівний мішечок» дозволила студентам пригадати права і обов’язки громадян України, гарантовані Основним Законом.

Надзвичайно цікавим видом роботи під час години спілкування стала участь студентів у рольовій грі «Мала конституція коледжу». Учасникам було запропоновано розподілитись на три команди і на основі структури Конституції України спробувати створити конституцію коледжу, намалювати його символіку і презентувати свої проекти. Результат роботи команд приємно порадував усіх учасників, оскільки студенти виявили максимально свою креативність та інтелектуальний потенціал. Безумовно, творення правової держави – це справа кожного! І полягає вона у знанні своїх прав та виконанні обов’язків, закріплених Конституцією України.

І насамкінець, учасникам було запропоновано трохи порухатись і взяти участь у вправі «Ми різні, але ми рівні», яка дала можливість здійснити самоаналіз і усвідомити, що деякі схожості нас тримають разом, деякі вирізняють із юрби, але є те, у чому ми всі, без виключення, є однодумцями – ми є патріотами своєї Батьківщини і поважаємо її Конституцію.

Прудник В.В., наставник 531 групи

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я