Підсумки тижня психологічної служби

Батьківська категорія: Новини

З 31 жовтня по 04 листопада в училищі пройшов тиждень психологічної служби під гаслом «Молодь обирає здоровий спосіб життя», який включав ряд заходів.

З метою розширення знань студентів про паління та його вплив на здоров'я, аналізу існуючих у молодіжному середовищі міфів про паління, формування негативного ставлення до тютюнопаління, 02 листопада 2016 року соціальним педагогом Коваленко С.Л. та студентами 521 групи Давидовим Д. та Байвєрдієвою Е. була проведена відеолекція «Правда про тютюн» для студентів 1 курсів.

В ході лекції ведучі вели розмову про підступного ворога людства – тютюн. Студенти переглянули документальний фільм та по закінченню дали відповіді на ряд  запитань.

Учасники лекції засудили вживання тютюнових виробів  та склали пам’ятку для студентів «Як позбутися шкідливої звички».

Сподіваємося, що кожен учасник заходу зробив для себе висновок: «Здоров’я – найцінніший скарб життя!».

В рамках тижня пройшов конкурс серед студентів на кращий зразок інформаційно-просвітницького матеріалу з питань пропаганди здорового способу життя, статевого виховання. Метою конкурсу було донести до студенської молоді простий факт про те, що проблема  вживання алкоголю, тютюну, наркотичних речовин в Україні є та ігнорувати її не можна.  Студенти через свої роботи показали своє негативне відношення до алкоголю, наркотиків та тютюну, розкрили шляхи профілактики шкідливих звичок.

Організатори конкурсу  відзначили та нагородили солодкими подарунками роботи таких груп:

1 місце – 411 гр.

2 місце – 521 гр.

3 місце – 121 гр.

Молодість щаслива тим,

що у неї є майбутнє

М.В.Гоголь

На виконання цільової Державної програми підтримки сім’ї соціальним педагогом Коваленко С.Л. та студентами 4 курсу спеціальності «Соціальна педагогіка» ВКНЗ СОР «Лебединське педагогічне училище імені А.С.Макаренка» спільно з управлінням праці соціального захисту населення та ЦРЛ 03 листопада 2016 року був проведений інформаційний мікс «Разом до здорового майбутнього».

Мета заходу: формувати у підлітків здоровий спосіб життя та збереження репродуктивного здоров’я, сприяти усвідомленню необхідності збереження та зміцнення здоров’я як важливої складової успішного дорослого життя, формувати відповідальне ставлення та мотивації збереження сімейних цінностей, основ відповідального батьківства.

Ведучі зупинилися на таких поняттях як дружба, любов, кохання, статеве життя, репродуктивне здоров’я, відповідальне батьківство.

В ході виконання вправи «Квітка кохання» студенти прописували своє розуміння поняття «кохання». Під час вправи «Символ материнства», об’єднавшись у групи, створювали  символічний образ материнства, в якому розкрили своє бачення і розуміння поняття «материнство».

Причини неготовності підлітків до подружнього життя, соціальну незрілість студенти передали у мініатюрі «Як я зустрів вашу маму»

Про вагітність, наслідки переривання вагітності, захворювання, що передаються статевим шляхом познайомила присутніх лікар-гінеколог Зінченко Л.О.

 

31 жовтня студенти 521 групи Байвердієва Ельміра та Скоробагата Наталія. під керівництвом практичного психолога Баль О. В. організували та провели акцію «Чисті легені», до якої долучилися студенти та викладачі училища.

Акція мала на меті привернути увагу учасників навчально-виховного процесу до проблеми тютюнопаління в студентському середовищі. На паркані було проведено «флюорографію легенів училища». Учасники акції мали можливість прикріпили сердечки-стікери зеленого та червоного кольору на «легенях» з відповідною позначкою «палю»-«не палю». Таким чином, організатори акції з’ясували, що більша частина учасників вибрала «легені» з позначкою «не палю», але разом з тим, не залишились порожніми «легені» з позначкою «палю». Результати акції дали можливість ще раз підкреслити необхідність поширення інформації що до шкідливого впливу тютюнових виробів на організм людини.

2 листопада 2016 року практичний психолог Баль О. В. та студенти 241 групи Чечель Ольга та Миколаєнко Лілія підготували та провели відео лекторій «Алкоголь – життя без майбутнього» для студентів 221 і 431 групи. Організатори заходу мали на меті привернути увагу студентської молоді до проблеми вживання спиртних напоїв, а також спонукали учасників накреслити шляхи подолання зазначеної проблеми.

Присутні студенти мали можливість розглянути проблему алкоголізму з точки зору різних фахівців, а також з’ясували, що навіть  помірне вживання алкоголю чинить шкідливий вплив на організм молодої людини.

Під час перегляду відеофільму учасники заходу мали можливість ознайомитись з думками лікарів щодо руйнівного впливу спиртних напоїв на організм людини, дослідили згубну дію алкоголю на всі сфери життя та розвиток суспільства.

Наприкінці заходу студенти виконали тестові завдання та розробили у підгрупах формулу здоров’я, а також дійшли до висновку: «Тільки тверезі  люди, твереза нація може бути сильною, мудрою, мати  свій дім».

Посмішка... Вона така загадкова, вражаюча, захоплююча, яскрава! Посмішку ніхто не може розгадати, та кожен її бачить і дарує. Щира посмішка є виявом любові, і немає значення, яка вона – братерська, дружня чи коханої особи. Вона приносить неабияку радість, тепло, любов ближньому. Ця посмішка залишиться в серці назавжди і буде незабутньою миттю протягом життя, а може, й вічності. Посмішка є невід'ємною частиною нашого життя. Як гарно дарувати посмішку і отримувати її.

Ш.О. Амонашвілі сказав: «Посмішка олюднює життя, несе в  нього світло».  Тож 2 листопада 2016 року студенти 241 групи та практичний психолог Баль О. В. провели акцію «Подаруй посмішку», в якій взяли участь студенти і викладачі училища. В ході акції організатори пропонували учасникам подарувати їм посмішку в обмін на повітряну кульку, а також з’ясували, що викладачі і студенти часто посміхаються і посмішка є для них ключиком, який відкриває найпотаємніші куточки людської душі. За результатами акції було створено відеоролик.

«Подаруй посмішку» от Лебедин Пресс на Rutube.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я