«Світ без насильства»

Батьківська категорія: Новини

Насильство є однією з актуальних проблем сучасного суспільства, особливо серед молоді. Саме тому, з 23 по 27 листопада 2015 року в училищі пройшов тиждень психологічної служби училища під гаслом «Світ без насильства», метою якого було ознайомлення із формами агресії, факторами і причинами виникнення насилля в різних ситуаціях, а також з метою пошуку методів запобігання насильства та вирішення подібних негативних дій.

Відкрила тиждень виставка плакатів, буклетів «Як запобігти насильству».

23 листопада соціальним педагогом Коваленко С.Л. разом з лідерами студентського самоврядування було проведено семінар-практикум «Ми – проти насильства!», де студенти 1 курсів ознайомились з поняттям «насильство», видами насильства, причинами виникнення агресивної поведінки серед людей, підняли питання щодо ефективних засобів зменшення цього явища в сучасному житті молоді, розглянули способи захисту особистості в ситуації насильства.


Активну підтримку серед студентського та педагогічного колективів знайшла акція «Україна – це світ без насильства!». Свої погляди та думки, надії та побажання знайшли втілення у кольорових квітках, які застелили карту України,  народ якої бажає жити у мирі та злагоді.

24-25 листопада 2015 року з нагоди міжнародного дня ООН з викоренення насильства що до жінок, в училищі пройшла акція «Біла стрічка», до якої активно приєдналися студенти та викладачі закладу.


В межах акції студентами 112, 123, 221, 222, 231, 331, 521, 531 групи були виготовлені та поширені інформаційні буклети, плакати, білі стрічки як символ боротьби з насильством над жінками та викорененням насильства у сім’ї.

24 листопада студенти 231 групи спеціальності «Дошкільна освіта» Васильченко Настя, Чечель Ольга, Миколаєнко Лілія, Остапенко Яна, Бакрань Ірина, Капустюк Валерія підготували та провели годину спілкування «Скажи насильству: «Ні!», в ході якої розширили уявлення студентів-першокурсників про види насильства та  надали інформацію про те, як можна молоді захистити себе, свою гідність, честь і свої права.


25 листопада студенти запропонували приєднатися до акції не лише всім учасникам навчально-виховного процесу училища, але й мешканцям міста Лебедина, бо таким актуальним є на теперішній час завдання – змінювати терпиме, споглядальне, пасивне ставлення громади до всіх проявів насильства, адже людина, яка приймає символ білої стрічки, тим самим бере на себе зобов’язання ніколи не здійснювати насильства, не виправдовувати й не замовчувати фактів насильства стосовно жінок та дітей.

Зранку студенти 112, 231, 221 та 222 групи, вишикувались у колону і вирушили до центру міста, де поширили серед мешканців Лебедина листівки та емблеми акції «Біла стрічка».


В рамках проведення Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" в ЗОШ І-ІІІ ст.. №1 міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді разом студентами ВКНЗ СОР «Лебединське педагогічне училище імені А.С.Макаренка» провели відеолекторій "Ми - проти насилля". Метою заходу було прагнення виховати в підлітків бажання жити у суспільстві, позбавленому насилля і жорстокості.

Підводячи підсумки тижня, всі учасники дійшли висновку, що проблема насильства вимагає цілеспрямованих та обміркованих дій педагогів, медиків, підтримки соціальних служб, правоохоронних органів, держави, а головне – самого населення, кожного з нас особисто, адже недарма говорять: «Хочеш змінити світ – почни з себе».

Психологічна служба училища

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я