22 січня - День Соборності України

Батьківська категорія: Новини

Велична і свята, моя ти Україно,

Лише тобі карать нас і судить

Нам берегти тебе, Соборну і єдину,

І нам твою історію творить!

Єднайтесь люди, в кого ще живе

В душі любов до рідної країни,

Бо у дитини мати лиш одна,

Одна у нас єдина Україна!

День Соборності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.



Уся наша дружня коледжанська родина долучилася до цього свята. З самого ранку представники СД «ОЛЕАНДА», а саме: Ольга Мочалова, Анастасія Саєнко та Владислав Жовба провели акцію «Стрічка єднання», подарувавши студентам та викладачам  синьо-жовту стрічечку, яку власноруч виготовила викладач  коледжу Олена Юріївна Сердюк.

На великій перерві всі охочі долучилися до акції «У моєму серці Україна», яку також проводила СД «ОЛЕАНДА» разом із культорганізатором коледжу. Викладачі та студенти мали змогу висловити свою любов, побажання рідній Україні та  разом  створити мапу нашої держави в синьо- жовтих серцях, як символ єдності, свободи та любові.

Після закінчення навчальних занять усі завітали до актової зали коледжу на святкове дійство, яке підготувала творча група у складі Сергія Борисовича Венгеровського, Оксани Володимирівни Колесник,  Людмили Валеріївни Щербань та Мелаш Аліна (студентка 121 групи). Свято розпочалося з державного гімну у виконані нашого духового оркестру «Гусарочка», керівником якого є Святослав Іванович Якушко. На святі декламували вірші про Соборну Україну та її нелегкі часи, перегорнули сторінки буремних історичних подій нелегкого шляху України до Соборності. З вітальними словами до присутніх звернулася  директор коледжу Любов Борисівна Білокобильська, привітавши зі святом Єднання, Злуки та Соборності. Вокальною окрасою святкового концерту стали пісні у виконанні Анастасії Рижової та Яни Сіробаби (студентки 321 групи) під керівництвом  Надії Михайлівни Деменко. Зірвав шквал овацій зразковий народний хореографічний колектив «Веселка» (керівник Тетяна Петрівна Литовченко), учасниками якого є студенти коледжу.

Тож, хай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети – процвітання соборної незалежної демократичної могутньої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу.

Л. Щербань,

культорганізатор коледжу

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я