Манери людини – це дзеркало, в якому відображається його портрет. Й.Гете

29 березня 2018 року студенти 211 групи під керівництвом наставника Харченко О.М. провели чергове відкрите засідання « Університету культури поведінки» для студентів І-х курсів на тему « У лабіринтах етикету» .

В ході проведення засідання присутні розглянули правила етикету в конкретних формах поведінки людей, для єдності двох його сторін: морально-етичної і естетичної, дізналися  про основні вимоги до культури спілкування, поглибити вміння і навички спілкування по телефону і в Інтернеті з дотриманням правил мовленнєвого етикету.

Ведучі Мельник Є. та Мірошніченко В. зазначили, що в силу свого віку ми недооцінюємо роль та значення етикету в нашому житті. Але етикетні правила — це маленькі цеглинки, з яких складаються імідж, репутація людини. Іноді етикетні тонкощі дратують, але водночас вони допомагають висловлювати почуття поваги і симпатії.

На засіданні студентам було запропоновано ряд інтерактивних вправ:    «Мозковий штурм», асоціативний кущ, технологія «Незакінчені речення», вікторина «Чарівні вчинки», «Відкритий мікрофон».

Присутні визначили формулу хороших манер, якою  користуватимуться  в майбутньому. Це : Знання етикету + Повага + Доброзичливість. Зрозуміло, що правила ґречності не є чимось назавжди усталеним, але всюди цінуються тактовність, чуйність, повага до звичаїв. Знання етикету – необхідна ознака вихованості.

Харченко О.М.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я