Патріотичне виховання – основа духовності майбутнього покоління.

Циклова комісія наставників академічних груп є важливою ланкою освітнього процесу коледжу. Наставники допомагають студентам в організації освітньої діяльності, здійснюють педагогічний вплив на студентів, проводять виховні години в групах, забезпечують індивідуальну роботу, організовують екскурсії, вечори відпочинку. Важливе завдання - завжди підтримувати своїх вихованців у складних та стресових ситуаціях.

З 15.02 по 26.02.21 р. проходила декада циклової комісії наставників академічних груп.

Бібліотека нашого коледжу завжди приймає активну участь у проведенні кожної декади циклових комісій. Ось і цього разу ми зацікавили своїх користувачів креативною та змістовною книжковою виставкою – панорамою «Мелодія синього неба» ( До Дня Героїв Небесної Сотні), мета якої  донести  до свідомості учасників заходу історичні факти про події, що відбувалися на Майдані з листопада 2013 року по лютий 2014 року; сформувати  особистісні якості громадянина – патріота України, захисників Вітчизни на основі національних, культурно-історичних і військових традицій; виховувати у підростаючого покоління шанобливе ставлення  до Героїв Небесної Сотні, воїнів АТО, загиблих у боротьбі за свободу та цілісність України.

Не менш цікавою стала тематична полиця «Берегиня української педагогіки» ( До 160 –річчя від дня народження Софії Федорівни Русової), мета якої ознайомити користувачів з життєвим і творчим шляхом видатного  українського педагога – новатора, громадського діяча, патріота своєї країни.

«Потрібна нова школа, постійно жива, що шукає нових шляхів до найкращого навчання та виховання, справжня лабораторія нових методів…». Актуально, чи не так? Належить цей вислів не нашій сучасниці, а українському педагогу й громадському діячу, яка жила й працювала в минулому столітті.

На жаль, широкій громадськості не так багато відомо про постать Софії Русової, яка залишила по собі величезну педагогічну спадщину, цінність якої з плином часу тільки зростає. Про необхідність нової школи говорили в усі часи. Проте педагогічні ідеї Софії Русової щодо реформування та оновлення національної системи освіти, її ґрунтовний аналіз змісту, форм, методів та принципів освіти є надзвичайно важливими сьогодні в контексті Нової української школи, відродження високих духовних цінностей та ідеалів українського народу.

Одним із важливих видів роботи бібліотеки – це інформаційна хвилинка, яку ми провели до Міжнародного дня рідної мови («Нас єднає мова!»), мета якої сприяти формуванню основних світоглядних ідей; забезпечити моральне виховання студентів, формувати такі риси характеру як патріотизм, гуманізм, милосердя.

В рамках проведення декади циклової комісії наставників академічних груп студенти також мали змогу перейнятися багатогранним творчим і життєвим шляхом української поетеси Лесі Українки, її жагою до життя, героїзмом, безмежно міцною силою волі та щирою любов'ю до Батьківщини. У світовій поезії мало знайдеться жіночих імен, оточених такою любов’ю і повагою читачів, як ім’я видатної поетеси. До 150 -річниці від дня народження Лесі Українки, яке ми відзначали 25 лютого 2021 року, у читальній залі бібліотеки облаштовано виставку-пошану «Ти себе Українкою звала…», біля якої користувачі та працівники бібліотеки читали лірику знаменитої української поетеси. Вірші Лесі Українки зачаровують слухача своєю чарівністю і мелодійністю, особливо це відчувалося у виконанні студентів Шарапової А. (121 група), Бессараб В.(121 групи) та Третяченко Д.(121 Група).

Активними були студенти 131, 211, 231, 531, 411, 511, 241, 132, 211, 121, 222 груп, які 18.02, 19.02,23.02 та 25.02 відвідали бібліотеку, де були організовані цікаві та змістовні книжкові виставки. Працівники бібліотеки детально та доступно ознайомили студентів з ідеєю, темою та метою цих заходів, провели бесіди та вікторини.

Дякуємо всім учасникам цих заходів.

 

І.МІРОНОВА, бібліотекар

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я