АФГАНІСТАНУ БІЛЬ У ДУШІ НЕ ЗАМОВКАЄ

18 лютого 2020 року в коледжі відбулася зустріч з ветеранами Афганської війни 1979 – 1989 років: Чередніченком Анатолієм Олександровичем,  Колесником Анатолієм Францовичем та Смірновим Миколою Вікторовичем. 

«Немає більшої любові, ніж та, коли поклав душу свою за друзів», - сказано в одному з Євангелій. Тож на долю учасників тієї війни випало завдання -  віддавати своє життя,  захищаючи інтереси афганського народу. Час лікує рани, але фізичні. У душі, у пам’яті воїнів-афганців назавжди залишаються суворі будні  Афганістану.

«Їм випало жити», – так кажуть про тих, хто повернувся до рідного дому, хто пройшов пекло війни в Афганістані. Саме вони і є тією пам’яттю, що пише історію. 

Студенти коледжу Ольга Мочалова, Валерія Загребельна, Дарина Іщенко (122 група), Денис Терещенко, Юлія Балан,  Анастасія Сахарова    (121 група), Олена Луць (321 група) та  Софія Бубон (341 група)  підготували історичну, статистичну довідку, читали вірші та виконували  пісні про Афганську війну.  Відбувся відвертий, теплий діалог: ветерани поділилися своїми спогадами та дали відповіді на запитання студентів.

Хвилина мовчання… портрети загиблих… тремтіння вогника свічки  – на знак вшанування світлої пам’яті тих, хто віддав життя в цій війні, загиблим героям сьогодення – Героям Небесної Сотні та загиблим у зоні операції Об’єднаних сил.

По-різному сьогодні оцінюють  події війни в Афганістані, але мужність солдатів, їх вірність присязі заслуговують на повагу.

Пам’ятаймо ж  про ветеранів, виявляймо розуміння до тих, хто пройшов  війну і для кого вона триває й досі у спогадах, у снах, у думках, вони цього заслуговують.

Оксана Колесник, заступник директор з виховної роботи

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я