Міні-виставка «Герб України - символ віри і надії »

У кожного народу є свої національні святині, символи. Ми живемо в Україні. Україна - це рідна мова, мальовнича природа, талановитий народ, народні традиції і символи, які споконвіку шануються й бережуться.

Держа́вний Герб Украї́ни - один із чотирьох її офіційних символів поряд з прапором, гімном і Конституцією.

З давніх часів тризуб шанується як магічний знак, свого роду оберіг. Це зображення археологи зустрічали в багатьох пам'ятках культури, датованих першими сторіччями нашої ери

Що ж означає тризуб? По-різному тлумачать цей знак історики. Одні вважають його зображенням церковного світильника, корогви, церковного порталу, якоря; решта - зображенням голуба, шолома, двосічної сокири або верхівки скіпетра. У тризубі відображено триєдність життя. Це: Батько - Мати - Дитя. Вони символізують собою Силу - Мудрість - Любов. 

25 лютого - День Державного герба нашої держави. 25 лютого вибрано у зв'язку з тим, що саме в цей день у 1918 році в Коростені Українська Центральна Рада офіційно затвердила Тризуб Державним гербом Української Народної Республіки. 

З нагоди святкування Дня Державного Герба України  викладачі циклової комісії образотворчого мистецтва та трудового навчання з методиками з метою популяризації державних символів України, виховання поваги та шанобливого ставлення до них, патріотичних почуттів і гордості за власну країну, що  є сходинкою в закладенні духовних основ державності, запропонували виготовити  герб  у різних художніх техніках. Активну участь і творчість виявили студенти  Мірошніченко Анна, Білоцерківець Анна (112група), Тутова Світлана, Мірошніченко Руслана, Василенко Марія (122група), Вакуленко Катерина (121група), Ювко Дмитро (441група).


Герб виконали в техніці кракле (мозаїка з яєчної шкаралупи), квілінгу(складання візерунків з паперових стрічок і смужок),в живописній манері (гуашеві та акварельні фарби), вишивка.


«Герб України - символ віри і надії » - під такою назвою пройшла виставка  творчих проектів, яку побачили  гості навчального закладу, адже відбулася вона в день  Четвертих обласних Педагогічних Читань з Гуманної Педагогіки «Полюбіть майбутнє – крила виростуть!» (24 лютого 2017 року), а також викладачі та студенти  училища. Деякі роботи викликали щире захоплення і похвалу. За активну участь і творчий підхід у виконанні Герба України студентам оголошено подяки.

В.П.Костенко, голова циклової комісії викладачів образотворчого мистецтва

та трудового навчання з методиками

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я