ОБМІН ДОСВІДОМ

Якщо ви володієте знанням, дайте іншим запалити

від нього свої світильники.

Т. Фулпер

03.03.2015 р. на базі ВКНЗ СОР "Лебединське педагогічне училище імені А.С.Макаренка" відбувся вебінар з проблеми:"Впровадження ідей гуманної педагогіки в практичну діяльність ДНЗ". Модераторами  вебінару були викладач дошкільної педагогіки, окремих методик Таран Вікторія Олексіївна та Концеренко Валентина Іванівна викладач-методист  КВНЗ КОР " Богуславський гуманітарний коледж імені І.С. Нечуя-Левицького". До участі долучились студенти даних вузів, спеціальності "Дошкільна освіта".  Концеренко В.І. виступила з доповіддю  на тему: "Гуманно-особистісний підхід до дитини в досвіді Ш.О.Амонашвілі". Під час вебінару розглядалося впровадження ідей гуманної педагогіки при проведенні занять, екскурсій, цільових та щоденних прогулянок, а також втілення ідей в організацію повсякденного життя дошкільника.  В ході вебінару було розкрито професіограму педагога, доведено пріоритет гуманної педагогіки та порівняння її методів з методами та прийомами авторитарної педагогіки. Учасники вебінару мали можливість ознайомитись з розробками занять, занять-милувань, уроків доброти, які базуються на ідеях гуманної педагогіки.

Результатом роботи вебінару стала розробка методичних рекомендацій, щодо організації занять в ДНЗ.

20 березня 2015 р. на базі КВНЗ КОР "Богуславський гуманітарний коледж імені І.С. Нечуя-Левицького" відбулася ювілейна Х Міжвузівська дистанційна науково-практична конференція "Сучасне дошкілля: реалії та перспективи", яка стала найчисельнішою серед учасників. До участі долучилися такі навчальні заклади:

ВКНЗ СОР "Лебединське педагогічне училище імені А.С. Макаренка";

Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім. Т.Г. Шевченка;

Відокремлений підрозділ "Лисичанський педагогічний коледж Луганського національного університету імені Тараса Шевченка";

Прилуцький гуманітарно-педагогічний коледж ім. І.Я.Франка;

Красноградський коледж Комунального закладу "Харківська гуманітарно-педагогічна академія" Харківської обласної ради;

ДНЗ №4 "Казка", №5 "Сонечко" м. Богуслава.

Роботу з даної проблеми, яка ведеться в нашому училищі презентували в он-лайн режимі  викладачі циклової комісії дошкільної та соціальної педагогіки, психології та окремих методик –Баль Олена Вікторівна, була заслухана її доповідь з проблеми: "Метод казкотерапії  у формуванні етичних норм дітей старшого дошкільного віку"; Турченко Алла Михайлівна висвітлила питання: "Використання степ-аеробіки, як інноваційної технології фізичного розвитку дітей дошкільного віку"; Таран Вікторія Олексіївна розкрила проблему впровадження інтерактивних методів навчання в роботу ДНЗ.

 

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я