Урочистості до Дня української писемності й мови

9 листопада, у День української писемності й мови та День пам'яті преподобного Нестора Літописця, шанувальники рідного слова зібралися в актовій залі училища на літературно-мистецьку вітальню «Світлиця слова в безмежжі часу».

Традиційно в цей день по всій Україні стартує Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. Цього року вже ввосьме  в Україні проводиться  Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.  Відкриттю ХVІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка   присвячена   літературно-мистецька вітальня,  підготовлена та проведена викладачами циклових комісій філологічно-гуманітарних та музичних дисциплін.

З вітальним словом до учасників свята звернулася Любов Борисівна Білокобильська, яка вручила грамоти студентам за високі досягнення у вивченні рідної мови, активну участь в олімпіадіх та конкурсах, загальноучилищних позанавчальних заходах з української мови, піднесення престижу рідної мови. Любов Борисівна зазначила, що до цьогорічних святкувань  ми прийшли з вагомими здобутками: випускниці училища 2017 року Іванова Анастасія та Нос Ілона є переможцями фінального етапу
VІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, студентка Іванова Анастасія – переможець фінального етапу ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Упродовж свята натхненно звучали поезії Ліни Костенко,  В.Сосюрченка «Я не останній з могікан»,  Надії Красоткіної «Слово», Дмитра Білоуса «Чудесні барви», Людмили Лєгостаєвої  «Місячна доріжка», Юлії Чичикало «Моя Сумщино» у виконанні Чердака Олександра,  Альбіт Нелі, Чичикало Юлії, Семененко Ірини.

Зачарувало присутніх майстерне виконання пісень  у виконанні Леонтієвої Надії, Мірошніченка Владислава, Гончаренка Сергія,  дуетів студенток Гупало Крістіни та Півтораки Ілони,  Гончаренко Марини та Зінченко Олександри.  

Родзинкою свята були виступи  ансамблю «Світанок» (керівник Деменко Н.М.),  ансамблю автентичного співу «Стріла» (керівник Гура В.В.), хореографічного колективу «Веселка» (керівник Литовченко Т.П.). Припав до вподоби гумор у виконанні Карпенка О.М.

 

Майстерно виконали свої ролі  ведучі свята Семененко Ірина та Чичикало Юлія, Альбіт Неля та Цис Дар’я, які закликали оволодівати скарбами рідної мови, наполегливо  шліфувати рідне слово, обробляти його, давати  крила для польоту. Саме таким є поетичне слово неперевершеної Ліни Костенко, рядки з поезій якої  звучали упродовж свята.

Учасники літературно-мистецької вітальні переконалися, що сила слова безмежна. Особливо, коли воно живе, іскристе, емоційно виважене, тоді слово буяє, пишається веселково, пахучим квітом пломенить над світом та  здатне хвилювати найтонші струни людського серця.

Карпенко О.М., голова циклової комісії

викладачів філологічно-гуманітарних дисциплін

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я