ВИШИВАНКА – ПИСАНКА ЧУДОВА

Коли розплющуємо очі,-

У кожного з нас – сто доріг!

Щоб доля вірною водила,

Матуся вишиванку шила

На Щастя й Долю!

Ту сорочку

Носи, як мамин оберіг...

Андрій Бабич

Українська вишиванка — сімейний оберіг, символ, який пройшов крізь віки. Вона єднає українців по всьому світу і вшановується як святиня. Якою б не була в кожного з нас доля, як би не складалися обставини життя, нас поважатимуть доти, доки ми поважатимемо самих себе, доки ми пам’ятатимемо про своє коріння і шануватимемо наші традиції. Тож знову, як і щорічно, у травні вся Україна відзначає День вишиванки.

Дбайливо зберігають давні традиції української вишиванки і в нашому навчальному закладі. У цей святковий день, а саме 18 травня, був проведений виховний захід «Вишиванка – писанка чудова»». У заході брали участь студенти 141, 143 та 321 груп під керівництвом викладачів Самойлової І.С. та Харченко О.М.

Ведучі заходу майстерно довели, що українська вишиванка є найважливішим і нетлінним складником духовного єства українського народу.

В ході заходу студенти натхненно та з особливим чуттям декламували вірші.

Вишивка – один з найбільш поширених і улюблених в Україні різновидів народної творчості. У вишивці, як і в народній пісні, майстрині відбивали свої заповітні мрії про краще майбутнє, своє споконвічне прагнення до прекрасного.

Зачарувало присутніх майстерне виконання пісень  у виконанні Бурик Наталії, Леонтієвої  Надії, Мірошніченко Владислава,  Пащенко Ольги.

Хай ніколи не переривається та ниточка життя, якою вишивали наші бабусі свою і нашу долю на рушниках, сорочках. Збережімо ті надбання української культури, своє коріння, ремесла, які ще можна зберегти. Давайте вишивати, носити вишиванки та інші оздоблені вишивкою речі, прикрашати свої оселі, адже це красиво, це наше рідне мистецтво, наші традиції, які ми повинні передати нашим нащадкам.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я