Всеукраїнська науково-практична конференція «М. Д. Леонтович і сучасність»

Нещодавно на базі Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «М. Д. Леонтович і сучасність» (до 140-річчя з дня народження композитора), яка була організована кафедрою хорового диригування, вокалу и методики музичного навчання Навчально-наукового інституту культури і мистецтв СумДПУ імені А. С. Макаренка. Учасниками конференції стали викладачі музичних дисциплін ВКНЗ СОР «Лебединське педагогічне училище імені А.С. Макаренка», а також провідні музикознавці Сум, Вінниці, Чернігова та Глухова.


Так, на пленарному засіданні виступили:

Сітарська Ірина Вікторівна з доповіддю «Гуманістичні ідеї в музично-педагогічній спадщині М.Д.Леонтовича»;


Рожко Ірина Валеріївна з доповіддю «Музично-педагогічна спадщина М.Д.Леонтовича як засіб навчання»


та Кан Галина Iванiвна з доповіддю «Ідеї нацiонального виховання особистостi засобом народної пiснi у педагогiчнiй спадщинi М.Д. Леонтовича».


Дистанційно взяли участь у конференції Деменко Надія Михайлівна, Деменко Роман Олександрович та Гура Вікторія Вікторівна.

Після пленарного засідання конференції в холі бібліотеки відбувся великий святковий концерт за участю провідних хорових колективів міста, які майстерно виконали твори М. Д. Леонтовича.


Учасники конференції також мали змогу оцінити виставку літератури, присвяченої творчості композитора, на якій були представлені унікальні наукові та нотні видання, статті з періодичних видань, звукозаписи.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я