Доторкнулися до народного болю

В останню суботу листопада в Україні  вшановується пам’ять жертв Голодомору 1931-1933 років. Історія українського народу знала чимало трагічних подій, але те, що сталося в 1932 – 33 роках не має аналогів історії цивілізованого людства. Без війни, без епідемій, без стихійного лиха загинули мільйони ні в чому не винних селян.

У Лебединському педагогічному училищі імені А.С.Макаренка завжди пам’ятають про ці трагічні сторінки долі нашого народу. Цього разу викладачі циклової комісії соціально-економічних дисциплін Гриценко К.Ю. та Пархоменко Т.М. для вшанування пам’яті жертв Голодомору використали популярний сьогодні серед молоді квест, історичний квест. Було зібрано п’ять команд зі студентів різних курсів та спеціальностей. (лідери команд Роздьора Ганна, Синиця Аліна, Петренко Валерія, Суханов Юрій, Карпенко Ігор).

Квест урочисто стартував в актовій залі. Команди пройшли шість станцій, на кожній отримали завдання, розв’язали його і знайшли підказку з адресою наступної. Маршрут квесту пролягав по училищу та місту, адже завдання були пов’язані з експозиціями кабінетів, краєзнавчого і художнього музеїв, а завершувався біля пам’ятника Жертвам Голодомору.


Студентам вдалося проявити свої фізичні і інтелектуальні здібності, бо враховували як час, так і зміст відповіді на завдання. Перемогу здобула команда Роздьори Ганни.

Підсумки квесту було підведено в конференц-залі училища в присутності директора Кірдіщевої Л.М., голови циклової комісії соціально-економічних дисциплін Венгеровського С.Б., голови студентської профспілки Полуйко А.Б. Всім учасникам було вручено сертифікати учасників квесту. Команда переможців отримала коровай, а всі інші – смачні шишки.


Студентам дуже сподобалася така форма проведення. Це було цікаво, нестандартно. Учасники опрацювали багато матеріалу при підготовці до квесту, дізналися нові факти про Голодомор на Лебединщині, краще зрозуміли суть подій, що відбулися в ті далекі часи, розширилося бажання більше дізнатися про невідомі сторінки історії рідного краю.

Зацікавлено взяли участь у квесті працівники краєзнавчого та художнього музеїв, за що ми їм щиро вдячні.

Викладач училища Гриценко К.Ю.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я