Нетрадиційні техніки малювання — стимул до творчості

Витоки здібностей та обдарувань дітей – на кінчиках їх пальців.

Від пальців ідуть струмочки, які дають наснаги творчій думці.

Іншими словами, чим більше майстерності в дитячих долоньках,

тим розумніша дитина.

В.О. Сухомлинський

 

Для дитини дошкільного віку малювання - це захопливий світ яскравих, дивовижних образів. Створені дітьми малюнки вражають дорослих своєю безпосередністю, оригінальністю, бурхливістю фантазії. Особливий інтерес викликають у дошкільників нетрадиційні техніки малювання. Адже процес творчості за допомогою нетрадиційних інструментів - зовсім не складний, нагадує цікаву гру, а результат його - завжди позитивний незалежно від здібностей та обдарувань дитини.

Нетрадиційна образотворча діяльність відіграє важливу роль у загальному психічному розвитку дитини. Адже самокоштовним є не кінцевий продукт – малюнок, тощо, а розвиток особистості в собі, у своїх здатностях, само ідентифікації у творчій роботі, цілеспрямованісті.             

Пробудити закладений у дитині творчий потенціал, навчити працювати, допомогти зрозуміти і віднайти себе, зробити перші кро­ки в творчість для радості, життя - до цього прагнуть педагоги, які себе поважають, які завжди пам'ятають просту істи­ну: бездарних дітей немає, є діти, яким дорослі вчасно не допомогли розкрити свій творчий потенціал. Саме таким  педагогом є Субота Наталія Миколаївна, вихователь дошкільної установи «Калинка», зустріч з якою відбулась 19 лютого.

У вступному слові Наталія Миколаївна зазначила, що вона випускниця педагогічного училища, що любила займатись творчістю ще з студентських років, зберігає всі малюнки, які виконувала, навчаючись  в училищі.

Поділилась також досвідом роботи  з дітьми різних вікових груп. І презентувала досвід роботи на тему «Нетрадиційні техніки малювання як засіб розвитку дитячої образотворчої діяльності».

  Учасники цього заходу – студенти 211 групи, викладачі циклової комісії образотворчого мистецтва та трудового навчання з методиками, директор коледжу Любов Борисівна. 

Наталія Миколаївна запропонувала практично спробувати теж оволодіти  нетрадиційними техніками малювання. І почали творитись дива! Всі були в захваті від отриманих результатів.

      Позитивна, піднесена атмосфера не залишила нікого байдужим. На згадку про зустріч  директор коледжу  Л.Б. Білокобильська вручила подяку за вірне служіння мистецтву та квіти. Це були незабутні хвилини спілкування з прекрасним!

                                                               Голова циклової комісії     Костенко В.П

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я