ЮВІЛЕЙНА ПАЛІТРА – 2019

5-6 грудня  2019 року кафедра образотворчого мистецтва, теорії, історії музики та художньої культури навчально-наукового інституту культури і мистецтв Сумського ДПУ ім. А.С.Макаренка та Сумська обласна універсальна наукова бібліотека проводили ІІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Ювілейна палітра – 2019: до пам’ятних дат видатних українських музичних діячів і композиторів». Мета конференції – висвітлити здобутки музичного мистецтва України всього періоду розвитку, надати історичну оцінку діяльності видатних вітчизняних виконавців і композиторів та музичних діячів української діаспори, узагальнити їх внесок у подальший розвиток вітчизняної та світової музичної культури.

Наш навчальний заклад представили:  викладач Сітарська І.В. з доповіддю  «Мистецькі обрії  Романа Купчинського» та студенти Луць Олена  з доповіддю «Легендарна пісня «Гуцулко Ксеню» та її автори» – науковий керівник Деменко Р.О., Сіробаба Яна з доповіддю «Любов Дельмас – прекрасна муза поета Блока» та Рижова Настя з доповіддю  «Фольклорно-національна спрямованість творчості Вадима Гомоляки» – керівник Деменко Н.М. Дістанційну участь в конференції взяла викладач Удод Н.М..

Роботи наших учасників були розглянуті Вченою радою СДПУ імені А.С. Макаренка та рекомендовані до участі в пленарному та секційних засіданнях науково-практичної конференції. Для нашої делегації це стало  почесною і дуже відповідальною місією.

В межах програми відбувся концерт, присвячений творчості композиторів – ювілярів. В концерті взяли участь і господарі конференції, представивши музичні твори у виконанні хорової капели під керівництвом професора Заболотного І.П., дуету скрипалів під керівництвом Макарової В.А., солістів вокалістів та інструменталістів, і вокальний дует нашого коледжу у складі Рижової  Насті  та Сіробаби Яни (керівник Деменко Н.М., концертмейстер Деменко Р.О.) Наші юні артистки отримали приємні враження від своєї участі в заході такого рівня. Організатори  конференції висловили слова подяки та схвалення на адресу наших учасників за цікаві та змістовні доповіді та проникливий концертний виступ. 

Побажаємо нашим студентам та їх керівникам творчого натхнення та успіхів в подальшій творчій та науковій діяльності.

Деменко Н.М.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я