Пам'яті випускника

Ні не для втіхи і розваги

До тебе хочеться дійти,

Пора стрункої рівноваги,

Пора високої мети.

Хоч знаю, знаю, дуже важко

Переступити рубежі,

Де одцвіта моя ромашка

На голубому вітражі.

Хай опадуть на теплі трави

Наївні дички, наче град.

Я сотворю свою державу –

Трудів і днів багатий сад.

 

Ці слова належать Володимиру Григоровичу Морданю, нашому земляку, відомому українському поету, члену Національної спілки письменників України , Лауреату літературної премії імені Олександра Олеся.

Його життєва ромашка  відцвіла  5 лютого 2017 року, сотворивши величну духовно-поетичну державу  сильного духу і стрімкого 80 – річного шляху до високої мети.

Мордань Володимир Григорович народився 15 січня 1937 року в родині хліборобів с. Новосельське Лебединського району Сумської області.

Після закінчення 7 класів Василівської середньої школи (1952), навчався у Лебединському педагогічному училищі (1951-1955) та Ніжинському педагогічному інституті (1961).

Крок за кроком підіймався Володимир Григорович на поетичний Олімп на крилах свого натхненного Пегасу. Від перших публікацій у Лебединській районній газеті до провідних журналів України та видавництва «Музична Україна», яке очолював протягом багатьох років.

У творчому доробку Володимира Григоровича понад десять поетичних збірок та книжок для дітей

•      збірки: «Задесення моє», «Ритми», «Листопад», «День», «Дерев зелені біоструми», «Лебедин», «Верес», «Калиновий вогонь» (збірка вокальних творів), «На рушнику зорі», «Осінні жовті письмена», «Тріолети»;

•      збірки гумору та сатири «Це Європі далеко до нас»;

•      збірки віршів та казок для дітей: «Летіть, пливіть та їдьте», «Сонячний ранок», «Де весняночки кують», «Коваль нот», «Літо починається», «Гей, сурмаче», «Кругла казочка».

Окремі твори В.Морданя перекладені білоруською, молдавською, російською, татарською та іншими мовами, покладені на музику (збірка «Калиновий вогонь»,1984 р.). Пісні на вірші Володимира Морданя звучать у виконанні хорових колективів, Народних артистів України Василя Бокоча та Володимира Турця, Валентини Купріної, інших митців. Він є автором камерних кантат «Тріолети» (музика О.Костіна, 1986 р.) та «Сміється джерело» (музика Я.Верещагіна, 1988), збірки вокальних творів «Гей,сурмаче!» (1987).

Ми глибоко сумуємо з приводу тяжкої втрати і висловлюємо свої співчуття рідним, близьким і всій літературній спільноті України.

Володимир Григорович був і залишиться однією з яскравих Візитівок нашого закладу. Молимося за безсмертя його душі.

В.Кіріна-Радчук, методист навчально-методичного кабінету

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я