Соборна Україна: від ідеї до життя.

«Слава Вкраїні! Любій отчизні,

Слава довіку однині!

Єдність і згода, право й свобода —

Доля найкраща народа!»

Г. Чупринка

 

22 січня в Україні відзначають День Соборності і Свободи. Це свято відзначається щороку у день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, що відбулося у 1919 році.

Урочистий Акт злуки Західно-Української Народної Республіки та Української Народної Республіки в єдину соборну Українську державу проголосила директорія УНР 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.
«Віднині зливаються в одне ціле  віками розділені частини України -  Галичина, Буковина, Закарпаття та Придніпрянська Україна – в одну велику Україну. Збулись мрії, заради яких жили та заради яких вмирали кращі сини України. Віднині є одна незалежна Українська Народна Республіка», - так було написано в Акті злуки.

Офіційний державний статус День Соборності України отримав в 1999 році, а в 2011 було встановлено День Соборності і Свободи України.

У читальній  залі бібліотеки нашого коледжу відкрилась книжкова виставка, присвячена Дню Соборності України: «Соборна Україна: від ідеї до життя».

Основу виставки складають матеріали, які висвітлюють сторінки історії, а також особливості соборницького процесу доби Української революції 1918-1921 років. Виставка має за мету поглибити знання молоді про історію творення української державності, познайомити з видатними історичними постатями, які виборювали незалежність та соборність України. Запрошуємо всіх, кому не байдужа історія нашої Батьківщини, ознайомитися з цікавою книжковою виставкою!

 

І.Міронова, бібліотекар

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я