Про підсумки тижня толерантності

«Тепер, коли ми навчилися літати в повітрі, як птахи, плавати над водою, як риби, нам не вистачає лише одного: навчитися жити на землі, як люди» (Б. Шоу).  Саме цьому мистецтву – жити з людьми і серед людей був присвячений тиждень толерантності, який проходив у нашому навчальному закладі з 13.11. по 17.11. 2017 року.


Розпочався тиждень з випуску інформаційного вісника, який підготували викладач педагогічних дисциплін Таран В. О. та  психолог Баль О. В. Інформаційний вісник містив теоретичні і роздаткові матеріали, зокрема, тести, за допомогою яких бажаючі могли з’ясувати свій рівень розвитку толерантності, а також взяти з собою практичні рекомендації на кожен день що до виховання в себе толерантного ставлення до інших людей. Інформаційний вісник також підготували і студенти 531 групи – Лизогубова Анна та Цикало Валерія.

14.11. 2017 року студенти 511 разом з наставником Щуцькою О. М. та практичним психологом Баль О.В. підготували та провели психологічну гру-акцію «Скринька гарного настрою».

Під час акції кожен учасник освітнього процесу мав можливість висловити свої щирі побажання своїм одногрупникам, друзям, колегам.

14.11. 2017 року практичним психологом було проведене практичне заняття для студентів 511 групи «Сходинки до толерантності». Протягом заняття студенти були включені в цікаві активні форми роботи: розробили правила толерантного спілкування, намалювали портрет толерантної особистості, дослідили рівень розвитку власної толерантності, а також познайомилися з тим, якими сходинками повинна крокувати особистість, щоб сформувати в себе толерантне ставлення до навколишнього світу.

Для студентів 411 групи соціальним педагогом Коваленко С.Л. була проведена година спілкування «Вчимося бути толерантними».


Студенти з’ясували сутність поняття «толерантність», складали асоціативний ланцюг на кожну літеру слова «толерантність», провели самодіагностику «Чи терпимі ми?». В ході творчої роботи склали формулу терпимості, правила толерантного спілкування.

В кінці заняття студенти створили квітку толерантності, побажали один одному гарного настрою, обмінялись теплими словами.

15.11. 2017 року студенти 241 групи, практичний психолог Баль О.В.  та викладач дошкільної педагогіки Таран В.О. підготували та провели годину спілкування  «Толерантність – шлях до миру».

Під час заняття студенти познайомили присутніх з поняттям «толерантність» та історією виникнення даного терміну. Протягом години спілкування учасники працювали в підгрупах, обговорювали ситуації, провели самодіагностику, побували у ролі дослідників, істориків, науковців та юристів, а також створили емблему толерантності. Наприкінці зустрічі присутні закріпили емблеми толерантності на гілочці, яку тримав голуб миру на знак того, що вони підтримують толерантне ставлення до всіх людей на планеті.

16.11.2017 р. в училищі пройшла акція «Обійму безкоштовно», яка була  ініційована студентами 531 групи та соціальним педагогом Коваленко С.Л.


Вчені ж стверджують, що обійми підвищують кількість гормону, що усуває відчуття депресії та самотності. Тож  із закликами «досить сваритися, давайте обійматися» студенти 531 групи Лизогубова Анна та Цикало Валерія обіймали студентів та викладачів.


Дівчата залюбки дарували радість студентам, викладачам та працівникам навчального закладу. Вони зустрічали усіх із табличками «Обійму безкоштовно»  та дарували теплі і безкоштовні обійми. Кожен прагнув обійняти іншого, підняти йому настрій.

Завершився тиждень толерантності  акцією «Вирощуємо дерево толерантності».

   

   


Проведені заходи дали можливість ще раз переконатися, що у світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові, а толерантність врятує світ.

Підводячи підсумки тижня толерантності, хочеться побажати, щоб життя було щасливим і спокійним, люди, що нас оточують, завжди розуміли, поважали і цінували один одного, а весь світ був оточений атмосферою добра і щедрості. Тому хочеться сказати кожному – будьте добрими, людяними, милосердними. Тоді ви побачите, наскільки яскраво світе довкола вас сонце!

Психологічна служба училища

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я