Чарівна краса вишиванки

В невичерпній скарбниці духовної культури нашого народу є винятково важлива її частина – вишиванка, адже з нею пов'язана вся багатовікова історія українського народу, його творчі пошуки, радість і горе, його перемоги і поразки, сподівання на майбутнє. Вишиванка – це духовний символ українського народу, рідного краю, батьківської оселі, тепла материнських рук.

Дбайливо зберігають і примножують давні традиції української вишиванки в нашому навчальному закладі. В рамках декади циклової комісії викладачів філологічно-гуманітарних дисциплін 18.02.2015 року був проведений виховний захід «Чарівна краса вишиванки». У проведенні заходу брали участь студенти 531, 321, 113, та 111 груп під керівництвом викладачів Сіробаби І.С. та Харченко О.М.

В ході заходу студенти декламували вірші, співали пісні про вишиванку. Усі гості та присутні мали змогу переглянути короткометражний відеофільм «Процес народження української сорочки».


Змістовним доповненням до заходу стала виставка вишиванок з різних регіонів України. Були представлені вишиванки з музею народознавства нашого училища, а також з родинних колекцій студентів та викладачів.


Колоритна вишиванка, створена в українському стилі, зароджує дивовижне відчуття спорідненості зі своїм народом, а також викликає відмінний настрій та особливе бажання мати подібну річ у своєму гардеробі.

Зараз у нас час відроджується традиція одягати на свято вишивану сорочку, і не лише на свято. І це не мода, адже мода змінюється. А вишивана сорочка була, є і буде оберегом для кожного з нас, адже в ній – тепло рук рідної вам людини, в її орнаменті не просто хрестики, а символи, що оберігають вас, в ній – сила, тепло, життя.

Мереживом виткане наше життя,

Душею свій час відчуваєш.

І буде настільки цікавим буття,

Які в нього нитки вплітаєш.


 


Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я