НАУКОВА ЦУКЕРНЯ

17 березня 2021 року, в рамках декади циклової комісії викладачів дошкільної, соціальної педагогіки, психології та окремих методик, була проведена Наукова цукерня. Наукова цукерня – це «столики» для обговорення найцікавіших тем із соціальної роботи.

Поласувати науковими «смаколиками» завітала  адміністрація, викладачі та студенти 4 курсу спеціальності «Соціальна робота». 

У ході наукової цукерні було запропоновано такі майстер-класи: «Притча-терапія у роботі з клієнтом» (С.Л. Коваленко, викладач психології соціальної роботи,  Шупик Т.М. – викладач технологій соціальної роботи); «Використання метафоричних карт у роботі з клієнтами, що мають травматичний досвід» (Інна Буханевич, практичний психолог, психотерапевт Київського центру здоров’я та розвитку «Коло сім’ї»).

Під час обговорення теми «Притча-терапія у роботі з клієнтом» студенти отримали багато практичних навичок від спікера, із задоволенням слухали та долучалися до дискусії. Студенти дізналися про прийоми роботи з притчею, яка є важливим елементом в процесі консультативної діяльності соціального працівника. Виконання різних ігрових вправ і завдань допомогли студентам усвідомити життєві та професійні цінності, визначити пріоритети.

Професійно та креативно четвертокурсники Клименко В., Курман А., Лук’янова Д., Тимченко О.  представили інсценізацію консультацій із використанням притч.

Досвідчений практичний психолог, психотерапевт Київського центру здоров’я та розвитку «Коло сім’ї» Інна Буханевич провела  онлайн-майстер-клас «Використання метафоричних карт у роботі з клієнтами, що мають травматичний досвід». Гостя навела цікаві приклади використання метафоричних карт, що дуже зацікавило усіх присутніх, адже робота фахівців з різними клієнтами завжди непередбачувана.

Організатори майстер-класів подарували корисні знання і мотивацію майбутнім соціальним працівникам.

Активна участь студентів спеціальності «Соціальна робота» у заході засвідчила належний рівень готовності наших четвертокурсників до майбутньої професійної діяльності, вони впевнено почуваються на першій сходинці їх педагогічного становлення. 

 Щиро дякуємо всім учасникам Наукової цукерні!

Світлана КОВАЛЕНКО,

 викладач психології соціальної роботи

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я