Святкували День вишиванки

17 травня 2018 року в Україні відзначали День вишиванки - свято, приурочене українській культурі і традиціям. Викладачі та студенти ВКНЗ СОР «Лебединське педагогічне училище імені А.С. Макаренка» долучилися до свята, яке щороку припадає на третій четвер травня.

 

Ранок розпочався з віночка гарних українських пісень, які дарували нам студенти: Софія Бубон (321 гр.), Тетяна Замниус (321 гр.), Вікторія Чернишова (341 гр.), Марина Гончаренко (341 гр..), Олександра Зінченко (341 гр.), Ілона Півторака (311 гр.), Владислав Мірошніченко (331 гр.), Надія Леонтієва (331 гр.). До виступу студентів підготувала викладач музичних дисциплін Надія Михайлівна Деменко.

На кожній перерві на подвір’ї училища студенти 141, 142, 111, 431, 331, 511, 521, 541, 211, 341, 221, 112 груп влаштовували яскраве дійство. З 9:20 до 9:35 флешмоб «Україна єдина», в якому студенти у вишиванках та з жовто-блакитними кульками створили прапор України. З 10:50 до 11:15 флешмоб «Ми – частинка України, ми з нею єдині!», де студенти вишикувались літерами ЛПУ в знак любові до рідного навчального закладу. І з 12:35 по 12:45 флешмоб «Ми нація єдина, твої ми діти, Україно!».

В цьому флешмобі студенти створили яскраву композицію з рушниками, які, до речі, з нашого музею народознавства (кер. Венгеровський Сергій Борисович). Всі рушники вишиті на початку XX ст. та з усіх куточків України. Студенти мали змогу доторкнутися до народної історії, бо як говорять: «Вишиванка – генетичний код нації».

До нашого свята долучилися не тільки студенти, а також адміністрація та викладачі закладу. Всі в гарних, красивих вишиванках брали участь в усіх заходах, які проходили на подвір’ї училища.

Активісти училища та органи студентського самоврядування Валерія Петренко (521 гр.), Юлія Бабак (521 гр.), В’ячеслав Лук’янов  (431 гр.), Марина Балака (531гр.)  створили стилізовану фотозону. Всі бажаючі могли зробити незабутні фото на згадку.

Святковою ходою містом у вишиванках на чолі з в. о. директора училища Любов Борисівною Білокобильською, заступника директора з виховної роботи Ольги Миколаївни Магаляс та культорганізатором Людмилою Валеріївною Щербань студенти долучилися до урочистостей, присвячені Дню вишиванки «Вишиванка – символ Батьківщини, дзеркало народної душі», які проходили на центральному майданчику міста. Наші студенти та культорганізатор взяли активну участь у концертній програмі, та подарували приємні хвилини відпочинку.

Дякуємо всім, хто долучився до нашого заходу та допомагав в організації, а саме: заступник директора з виховної роботи Ольга Миколаївна Магаляс, завідуючий шкільним відділенням Микола Володимирович Бендюг,  Венгеровський Сергій Борисович, Ліщина Євген Євгенович, Валерія Петренко (521 гр.),  В’ячеслав Лук’янов (431 гр.), Заїка Дмитро (112 гр.), Вінніченко Богдан (531 гр.).

Щербань Л. В., культорганізатор

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я