«Бережи життя, думай про здоров’я»

Таке життя барвисте і цікаве,
                         Багато невідомих в нім перлин.
                         Як хочеться робити справжні справи,
                         І досягти омріяних вершин.

                         Так хочеться зробити щось прекрасне,
                         Щоб користь людям і собі була,
                         А те, що шкодить — відрубати вчасно.
                      Щоб мрія справжня по життю вела.

Саме під таким гаслом  студентами 222 групи разом із наставником Грушко Людмилою Василівною було проведено 22 квітня 2021 року показову годину спілкування з теми «Бережи життя, думай про здоров’я»  в рамках засідання «Університету здоров’я. Молодь України за здоровий спосіб життя».

Метою заходу було поглибити поняття  про здоров’я, визначити значення всіх складових і факторів здоров’я, вчитися усвідомлювати основну мету здорової людини – повноцінне життя як громадянина, становлення цілісної, свідомої, духовно багатої особистості, розвивати прагнення берегти своє здоров’я, вести здоровий спосіб життя.

Здоров'я — це стан повного фізичного, духовного  соціального благополуччя, а не тільки відсутність хвороб чи фізичних вад. Великою мірою залежить від нас, чи будемо ми здорові.Одне діло говорити про здоров’я та про те, що потрібно робити, щоб бути здоровим, а зовсім інше – застосовувати «правила здоров’я» на практиці. Звичайно, цікаво писати й читати про те, як «потрібно й правильно», але для багатьох  довести, що їхнє слово не розходиться з ділом ,вкрай складно. Щоб полегшити цей процес,  було досліджено основні моменти, які повинні бути в житті людини, яка веде здоровий спосіб життя. З цією метою розглянуто  дев`ять кроків до здоров`я, проаналізовано шкідливі звички, які впливають на стан нашого самопочуття, спростовано найрозповсюджені міфи  про алкоголь, досліджена сумна статистика про алкоголь, нікотин, наркоманію.

Кроком до здорового способу життя була вправа «Вікторина». Студенти коледжу обирали серед запропонованих варіантів відповідей правильну, демонструючи  свою ерудицію. А  вправа «Моя особиста позиція» дала змогу учасникам заходу  висловити власні думки щодо запропонованих  проблемних ситуацій та розглянути їхні дії в таких випадках.

Важко переоцінити ту роль, яку відіграє комп’ютер і похідні від нього гаджети в останні 10-15 років нашого життя. Сьогодні цей винахід людства проник практично в усі сфери людської діяльності. Існує багато думок з приводу того, скільки часу можна проводити за комп’ютером дитині — від дозування кожної хвилини до практично необмеженого часу. Як наш телефон впливає на нас  та що, насправді, може зашкодити здоров'ю, якщо занадто довго сидіти за монітором в одній позі й не дававати очам відпочивати – це ті питання ,які досить актуальні в наш час. І щоб  уникнути цих неприємностей, були переглянуті відео про мобільну загрозу та  правильне положення при роботі за комп’ютером, запропонований «Хіт – парад» цікавих фактів про таємниці людського організму.

Одне з найактуальніших завдань у профілактиці багатьох хвороб – правильне харчування. Проблема сучасних людей –виключення із раціону  традиційних українських страв, справді корисних та поживних, які містять багато вітамінів. Студенти коледжу були ознайомлені з ними, а вправа

« Відгадай загадку» дала змогу перевірити свої знання про корисні рослини, які використовуються для лікування в Україні.

Наприкінці заходу  студенти групи не забули нагадати про нову загрозу, з якою зустрівся світ у наш час. Що ж головне ми повинні пам’ятати і яких вимог дотримуватися, щоб уникнути захворювання? З цією метою було переглянуто відео про короновірус.

Отже, здоров'я — це найбільша цінність кожної людини. Важливо знати, що шкідливі звички, про які  говорили, шкодять  здоров'ю, призводять до хвороб, депресій, деградації особистості, втрати мрій, дорогих людей, речей, які були колись найважливішими. Пам'ятайте про це, здобувайте нові знання, робіть правильний вибір.
        

Будьте здорові!

                                                          Людмила Грушко, наставник 222 групи

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я