Міжнародний день волонтера

Ти наче те сонце, що гріє весною.

Для них ти як Ангел, що завжди з тобою.

Ти рук не опустиш, ти йдеш до мети,

Щаслива дитина, щаслива і ти.

З дитячих сердець погане ти стер,

Ти добра людина, ти – ВОЛОНТЕР!

Поруч із нами є люди, дивлячись на них здається, що вони тримається весь світ на руках. Це ті,  хто робить надзвичайне для бійців, поранених, сиріт, переселенців, з ранку до вечора шукаючи можливості для допомоги: збирають гроші на ліки, надають притулок тим, хто залишив рідні домівки, годують, напувають, зігрівають… Це волонтери  - люди доброї волі.

До Міжнародного дня волонтера ми вітаємо тих, хто за покликом душі, не шкодуючи часу, сил, здоров’я намагається допомогти тим, хто потребує цієї допомоги.

Бути волонтером – це важлива і відповідальна місія. Хоч раз побувавши в ролі волонтера, дуже важко відмовитися в подальшому від цього заняття. Це стає для людей способом життя. Звісно, волонтерство — не робота. Це на 100% покликання. Це спосіб життя і мислення. Небайдужість до чужої біди, причетність і співпереживання — те, що веде волонтерів вперед.

Такими небайдужими, завжди натхненними, з чіткою позицією  є студенти  Молодіжної Громадської Організації коледжу «Червоні вітрила» та їх координатор Світлана Коваленко, соціальний педагог коледжу. Їхню активність та цілеспрямовану діяльність важко описати декількома слова, це невичерпне прагнення робити добрі справи.

Студенти протягом багатьох років  налагодили тісні контакти з центрами реабілітації, організаціями, які спеціалізуються на різних суспільних проблемах, а саме: Лебединським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділенням соціальної реабілітації дітей з інвалідністю м. Тростянця Сумської області, Сумським центром соціальної реабілітації дітей з інвалідністю, Центром матері та дитини м. Сум, Лебединською спеціальною школою-інтернат для глухих дітей, гематологічним відділенням Сумської обласної клінічної лікарні та інші установи.

Адміністрація, профспілка коледжу, керівники соціальних установ та закладів всіляко підтримують волонтерську діяльність наших  студентів.

Тож, зі святом вас. Йдіть по життю сміливо, з яскравим відблиском у очах, з посмішкою та відкритим серцем.  Давайте робити добро разом! Одна добра справа для когось – дрібничка, а для когось – мрія, цілий світ… Зробімо перший крок РАЗОМ! Разом до МАЙБУТНЬОГО!

Оксана Колесник, заступник директора з виховної роботи

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я