18 жовтня – Європейський день боротьби із торгівлею людьми

Батьківська категорія: Новини

Факт його відзначення є нагадуванням про актуальність проблеми торгівлі людьми, а також необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, наданні допомоги потерпілим, ведення превентивної роботи.


На виконання Державної цільової соціальної програми протидії торгівлі людьми  в училищі з метою підвищення рівня поінформованості та усвідомлення гостроти проблеми торгівлі людьми  студентами 3 курсу спеціальності «Соціальна педагогіка» спільно з управлінням праці та соціального захисту населення проведено відеолекторій „Торгівля людьми – це не міф, це реальність!”, переглянуто фільм „Станція призначення – життя”. Роздано буклети „Зупинимо торгівлю людьми разом!”

Гончарова Н.В., начальник відділу праці, сімейної та гендерної політики, зазначила, що національним координатором у сфері протидії торгівлі людьми є Міністерство соціальної політики в Україні, ознайомила з  порядком  встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.


Зауважила, що продовжується робота по впровадженню проектів та програм міжнародних та громадських організацій, спрямованих на попередження торгівлі людьми та наданню допомоги потерпілим, зокрема Сумською обласною  організацією Ліги соціальних працівників України „Професійна ліга Сумщини”.

Коваленко С.Л., соціальний педагог училища, звернула увагу на те, що торгівля людьми у XXI столітті - це найшвидше зростаюча злочинна індустрія у світі, а Україна -  одна з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі. Повідомила студентам про Національну гарячу лінію з питань протидії торгівлі людьми та консультування з питань міграції (0 800 505 501, безкоштовно зі стаціонарних телефонів України) та 527 (безкоштовно з усіх номерів мобільних операторів).

Коваленко С.Л., соціальний педагог

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я