День безпечного Інтернету (Safer Internet Day)

Батьківська категорія: Новини

Ні для кого не є сектретом, що інтернет технології стали природною складовою життя дітей і сучасної молоді. Комп'ютер є не тільки розвагою, але й засобом спілкування, самовираження та розвитку особистості. Всесвітня мережа також задовольняє потребу підлітків у лідерстві. Ті, хто добре знають комп’ютер та Інтернет, більш адекватно оцінюють свої здібності та можливості, вони більш цілеспрямовані та кмітливі. Щоб повноцінно орієнтуватись у віртуальному просторі, дитині треба вчитися структурувати великі потоки інформації, дотримуючись основних правил безпеки в мережі.

День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) відзначається другого дня (у вівторок), другого тижня, другого місяця (лютого) з 2004 року з метою популяризації більш безпечнішого і більш відповідального використання онлайн-технологій і мобільних телефонів, особливо серед дітей і молоді в усьому світі. Цього року він святкувався 9 лютого.

Наші студенти також долучилися до святкування ДБІ 2021 та взяли участь у конкурсі «Безпечний інтернет», головна мета якого — нагадати про необхідність інформування про небезпеки, з якими можна зіткнутися в інтернеті, допомогти засвоїти правила поведінки в мережі, актуалізувати та закріпити знання про безпеку в онлайні, отримані раніше. Студенти ІІІ курсу спеціальності «Початкова освіта. Додаткова кваліфікація Вчитель інформатики в початкових класах», де викладається дисципліна «Методика навчання інформатики в початковій школі», виготовляли тематичний куточок на тему «Інтернет» (методика проєктної роботи), розробляли для учнів пам’ятки «10 правил безпечного користування інтернетом», буклети, пам’ятки, карти розуму, складали інфографіку щодо безпечної роботи в інтернеті,  а також брали участь у створення відео порад «Ми - за безпечний інтернет». Студентами ІV курсу проведені 5-ти хвилинки про безпечне користування інтернетом.

Старі, добрі слова із творчості письменника Т.Г.Шевченка хочеться прерфразувати так: "Учітесь, читайте, і чужому безпечно в інтернеті навчайтесь, й свого не цурайтесь!"

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я