ХХ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ

Батьківська категорія: Новини

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначають в Україні. Засноване воно 9 листопада 1997 р. Указом Президента «Про День української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства».

За православним календарем – це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця – письменника-агіографа, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця й починається писемна українська мова.

У День української писемності та мови  адміністрація, викладачі та студенти Лебединського педагогічного фахового коледжу долучилися до ювілейного ХХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, який  традиційно  проводить Українське радіо з метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови, виховання високої мовної культури.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я