Рідна мова - безцінна й невичерпна духовна скарбниця народу.

Батьківська категорія: Новини

29 вересня 2020 року студентами 131 групи під керівництвом наставника Забуги Наталії Іванівни проведена відкрита виховна година для студентів III курсу на тему «Рідна мова - безцінна й невичерпна духовна скарбниця народу» в рамках «Педагогічної вітальні».

Метою заходу було формування в студентів розуміння того, що українська мова — наш чудовий скарб, бажання розмовляти українською мовою,  мати почуття гордості та національної гідності.

На виховну годину були запрошені студенти 132 групи, голова методичного об’єднання  наставників груп Жовба О.А., та заступник директора з виховної роботи Колесник О. В.

«Рідна мова дорога людині, як саме життя», — говорить народна муд­рість. І це так. Адже без мови не може існувати народ і його культура.  Мова — це показник існування нації. Поки існує мова, існує народ.

Ведучими заходу були студенти 131 групи Мочалова Ольга та Ніжегородський Сергій. Вони розширили знання студентів про красу та багатство української мови.

Під час заходу звучала поезія видатних українських поетів та повчальні усмішки, які несуть в собі великий виховний потенціал. У народі кажуть: «Народ скаже- як зав’яже» . І підтвердженням цього є прислів’я нашої української мови, знання яких продемонстрували студенти.

Українська мова створила українську народну пісню. Вона піднесла мову до чарівних висот, розкривши все її багатство та красу. Окрасою виховного заходу стали українські пісні у виконанні студенток спеціальності «Музичне мистецтво» Сіробаби Яни та Півтораки Ілони.

Студенти повною мірою відчули непідробну красу та об­разність нашої мови, чарівність нашої української пісні.

Сьогодні ще актуальніше звучить голос нашого відомого поета Василя Симоненка: «,..Без мови, без святості душі, без думки про завтрашній день немає громадянина».

                                                         Наставник  131 групи Забуга Н.І.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я