ПЕРШИЙ УРОК ПЕДАГОГІКИ ДЛЯ ПЕРШОКУРСНИКІВ

Батьківська категорія: Новини

У Лебединському педагогічному коледжі традиційно було організовано та проведено перший урок з педагогіки для студентів груп нового набору. Урок був присвячений 90-річчю коледжу та мав на меті ознайомити з історією коледжу; сприяти вдосконаленню особистості відповідно до вимог обраної професії та власної самореалізації як особистості в тій соціальній сфері діяльності, яка визначає майбутню професію та сприяє формуванню педагогічної еліти України. Адже ціннісні орієнтири, закладені в студентські роки, слугують базою для успішного особистісного та професійного становлення особистості, її здатності успішно взаємодіяти в суспільстві в подальшому.

Так, наставник 111 групи (спеціальності «Початкова освіта» з додатковою кваліфікацією «вчитель англійської мови в початкових класах», «учитель інформатики в початкових класах та керівник гуртка робототехніки) Юлія Володимирівна Костирка,  ознайомлюючи студентів групи  з основними історичними віхами розвитку та становлення коледжу, наголосила на тому, що  роки навчання в коледжі – це історія життя студента і з цього погляду кожен студент повинен знати історію освітнього закладу, у якому навчається, його наукову спадщину, внесок закладу у скарбницю знань, що  важливо для розширення світогляду, саморозвитку та морально-духовного піднесення студента.

 

Вже з першого уроку наставники груп нового набору, розкриваючи перед студентами специфіку обраної ними професії, використали в роботі зі студентами активні форми і методи роботи, елементи тренінгу.

Наставник 511 групи (спеціальності «Соціальна робота» з додатковою кваліфікацією «соціальний педагог») Коваленко Світлана Леонідівна, ознайомлюючи майбутніх соціальних працівників з специфікою соціальної роботи, довела, що  соціальна робота — не лише професія, це покликання, найвищою нагородою за яке є людська шана та вдячність. А під час виконання вправ «Бінго» та «Моє серце» студенти закріпили людські, професійні якості, якими необхідно володіти соціальному працівнику.

 

Наставник 211 (Дошкільна освіта) та 311 (Середня освіта (Музичне мистецтво) групи Олена Вікторівна Баль інтегрувала урок у поєднанні інформації про дві професії:  вчителя з дошкільного виховання та вчителя музики і музичного керівника. Провідною ідеєю уроку обрала  слова             В. Сухомлинського «У наших руках найбільша з усіх цінностей світу — Людина. Ми творимо Людину, як скульптор творив свою статую з безформного шматка мармуру: десь у глибині цієї мертвої брили лежать прекрасні риси, які потрібно добути, очистити від усього зайвого».

Студенти були залучені до активних форм роботи: «Асоціації», «Я мрію стати», гра «Продовж прислів’я»,  «Я – майбутній професіонал», перегляд відео-фрагментів про практичну діяльність сучасних студентів коледжу у закладах освіти.

 

На свіжому повітрі  з врахуванням соціальної дистанції та рухової активності, організував перший урок для своїх першокурсників наставник 411 групи Володимир Сергійович Вакуленко. 

Як бачимо, перший урок педагогіки для студентів нового набору пройшов у атмосфері доброзичливості та співпраці.

Наставники академічних груп поглибили знання студентів про обрану ними професію та приділили велику увагу питанню історії закладу – вже рідного для наших першокурсників.

Наталія Михайленко, голова циклової комісії викладачів шкільної педагогіки, психології та окремих методик

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я