«А над світом вишиванка цвіте»

Батьківська категорія: Новини

Усе навколо завмирає,

Коли вдягаю вишиванку.

Лиш серце радісно палає,

Мов промінь сонця на світанку.

В українців є такий вислів: «Народитися в сорочці» - бути щасливим у житті. Тому сорочка - це не лише частина нашого гардеробу, а певна закодована сукупність сорока божественних енергій, що творять довершену та гармонійну долю людини. Тож знову, як і щорічно, у травні вся Україна відзначає День вишиванки.

Говорячи про везучу людину, що «народилась в сорочці», ми згадуємо ту саму доленосну вишиту сорочку – символ здоров’я, краси, чистоти помислів і єднання з душею предків. І одна з численних істин чи аксіом давнини –  віра в те, що вишивка творить гармонію.

Цього дня, а саме 17 травня, все училище, підтримавши традиції українського народу, вбралося у вишиванки.

 

 

Було проведено літературно-мистецький вернісаж на тему «А над світом вишиванка цвіте», у якому взяли участь студенти 141 групи. Під керівництвом викладачів Харченко О. М. і Мірошниченко І. С.

Ведучі заходу повели нас по стежках українського народу, розкрили всю глибину любові до вишиванки і Батьківщини.

 

Синиця Аліна, провівши  екскурсію «Музей української вишиванки», познайомила присутніх із різноманітністю і особливостями вишиванок різних етнографічних районів нашої великої держави.

Виконані пісні допомогли кожному поринути у глибину української культури.

А продекламовані вірші, запалили вогник патріотизму в кожному серці.

Українська вишиванка – це те, без чого важко уявити нашу культуру, побут і історію. Кольоровими нитками вона вплетена у наші традиції. І найважливіше те, що вона, маючи вікову історію, не втратила своєї популярності і до сьогодні. Більше того, нині можна з впевненістю говорити про відродження українських традицій у сучасній інтерпретації.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я