Тиждень цифрової грамотності ALL DIGITAL WEEK 2021 у КЗ СОР «Лебединський педагогічний фаховий коледж імені А.С. Макаренка»

Батьківська категорія: Новини

Сьогодні  наше життя не існує без онлайну. Теперішній розвиток дав свободу у всьому, і користування Інтренетом – не виняток. Ми можемо тепер підключити до Інтернету все: від  комп’ютерів,  ноутбуків, мобільних телефонів, планшетів, телевізорів до холодильників, домашніх гаджетів й багато інших портативних пристроїв. Саме тому дуже важливо знати якомога більше про безпеку у Всесвітній мережі. Крім того, необхідно віднайти правильні способи захисту нашого приватного життя та протидії маніпулятивному впливу, коли ми перебуваємо в мережі Інтернет.

Під керівництвом викладачів Антона Петровича та Олени Василівни Кірдіщевих наш коледж  взяв участь в заходах у межах Європейського цифрового тижня #AllDigitalWeek2021 , який цього року відзначався з 22 по 28 березня.

Оформити виставку на тему цифрової грамотності та розвитку цифрових компетентностей допомагали студенти 121 групи.  

Які є правила факт-чекінгу,  способи фактчекінгу в інтернеті,  захист себе від загроз у вигляді неправдивої інформації  обговорювали та практикували  під час онлайн тренінгу «Фактчекінг. Методологія та практичне застосування» студенти ІІІ курсу.  Учасники тренінгу взяли участь в активній дискусії, де ділилися власним досвідом та порадами щодо перевірки фактів та  виявлення невідповідностей між наявними фактами та навколишньою дійсністю.

Практикум «Кодування, STE(A)M та штучний інтелект»: «Робототехніка – практичні навички» для студентів 111 групи поглибив  знання про робототехніку, кодування. Ця форма роботи передбачала не тільки конструювання, а й етап планування, де студентам пропонувалося вирішити, як і яким чином будуть працювати майбутні роботи. Студенти демонстрували навички кодування, вміння конструювати та планувати діяльність об’єктів – роботів.

Тема Тижня цифрової грамотності «Просунуті цифрові навички та працевлаштування» була представлена практикою (пробним уроком з інформатики) у педагогічній лабораторії (дистанційно) з використанням платформи Google Workspace.   Студентка Пронікова Марина (132 група)  провела урок на тему: «Цикли: повторення задану кількість разів. Повторення до виконання умови» та продемонструвала компетентності володіння сучасними засобами для навчання онлайн: Google Meet, Jamboard, LearningApps, онлайн-версією Scratch та методиками їх застосування.

Міні-проєкти на тему «Що я знаю по кібербезпеку» підготували студенти 131 та 132 груп у вигляді інфографіки, буклетів, презентацій, інтерактивних плакатів, ігор на платформі LearningApps, а результатом спільної діяльності студентів стало оформлення  спільного проєкту – сайту на плаформі Google.

На завершення Тижня  цифрової грамотності викладачі коледжу взяли активну участь у Всеукраїнському відкритому онлайн-уроці “Ефективні рішення Google для оптимізації освітнього процесу онлайн” організованого компанією Google Україна спільно з Міністерством цифрової трансформації та Міністерством освіти та науки. Дякуємо Антоніні Букач та Академії цифрового розвитку за цікавий захід та корисні знання.

            #iteachdigital 

 

Голова ЦК Антон КІРДІЩЕВ

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я