Виховна година на тему – «Вибір супутника життя»

Батьківська категорія: Новини

Чи може людина прожити все своє життя сама? Звичайно – може, але чи буде це життя повноцінним, яскравим, наповненим маленькими радощами, які можна пізнати тільки в парі? Напевно, всі не раз задавали собі такі запитання.

От і студенти 241 групи, разом з наставником Турченко Аллою Михайлівною, 30.01.2020р. в рамках відкритого засідання дискусійного клубу-лекторію «Сімейна абетка» провели  відкриту виховну годину  на тему – «Вибір супутника життя» (як і де знайти ідеального чоловіка/дружину) і отримали відповіді на ці питання.

 

Метою заходу було донести до студентів, що вибір супутника життя – дуже відповідальна справа в житті молодої людини, бо від цього залежить усе подальше сімейне благополуччя.

На виховну годину були запрошені студенти  541 та 441 груп, голова методичного об’єднання  наставників груп Жовба О.А., та заступник директора з виховної роботи Колесник О. В.

Кожна людина вибирає свого партнера за різними параметрами. Для когось важливі певні риси характеру, а хтось обирає певний тип зовнішності. Студентам було запропоновано попрацювати в групах і скласти портрет ідеального чоловіка та ідеальної дружини. Хлопці склали портрет «Я – майбутній чоловік» і записали якості особистості, якими вони володітимуть у ролі чоловіка, а також портрет «Моя майбутня дружина» і написали якості особистості жінки, які вони хотіли б бачити у своїй майбутній дружині. Аналогічно і дівчата склали такі ж два портрети  «Я – майбутня дружина» і  «Мій майбутній чоловік». Це дало змогу краще зрозуміти пріоритети один одного.

 

 

Також під час дискусії студенти отримали поради психологів, астрологів щодо вибору супутника життя і проводили тести «Любов і геометрія» та «Готовність до шлюбу».

Вірш у виконанні Салашної Інни змусив задуматися як зрозуміти, що справді прийшла любов? Чи можна бути впевненим, що це справжнє почуття?  Хто дасть відповіді на ці чисельні запитання? Можливо час, життєвий досвід і головне серце?!

Наприкінці заходу студенти створили  міні-проєкт і презентували свою книгу спільних порад щасливого сімейного життя. По закінченню отримали пам’ятки-порадники щодо правильності вибору супутника життя.   

 

 

 

сім'ї — це творчість, і якою буде сім'я — залежить від її творців. Нехай створена вами сім'я принесе щастя! А допо­можуть вам у цьому кохання і вірність, гумор та злаго­да, повага та ніжність!

 

А.ТУРЧЕНКО, наставник 241 групи.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я