ОБЕРЕГИ ЗЕМЛІ УКРАЇНСЬКОЇ

Батьківська категорія: Новини

10 жовтня 2019 року студентами 111 групи під керівництвом наставника групи    Людмили  Вікторівни  Бідної проведено  відкритий  захід «Університету культури поведінки» для студентів І курсу  з теми «Обереги землі української».

Наш народ багатий на звичаї, обряди. Людина має завжди пам’ятати, звідки вона родом, де її коріння, глибоко знати історію свого народу. Багато символів та оберегів з давніх часів пов’язано з Україною.

Обереги – важлива частина культурної  спадщини  нашого     народу.  Вони призначені оберігати дім, людину від хвороб, біди, небезпеки, від усілякої нечистої сили. Оберіг приносить щастя, благополуччя, поліпшує здоров’я. Українських оберегів існує дуже багато: батьківська хата, вишитий рушник, вишита сорочка, писанка, лялька, віночок…  Саме про них інформували присутніх ведучі заходу Анна Васюк та Світлана Мазуренко.

Про побут та звичаї нашого народу, що по’вязані з оселею, розповіли господині заходу Анастасія Коваленко та Вікторія Тищенко.

Студенти мали можливість поглибити й розширити свої знання про український рушник, ляльку-мотанку, особливості будівництва хати, переглянувши відеоролики.

Дівчата сплели віночок. Вони інформували присутніх про квіти-обереги та стрічки, які в нього вплітають.

       Студенти, присутні на заході, проявили активність при виконанні вправ «Народна мудрість говорить», «Знайди продовження», «Сплетемо віночок», «Установи відповідність».

Ми повинні пам’ятати все те краще, що лишили нам у спадок наші пращури. Від того, як ми вшановуємо своїх предків, свої кращі традиції, залежить наша духовність, наша цивілізованість і майбутнє нашої рідної України.

Людмила БІДНА, наставник 111 групи

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я