Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,

І голос твій нам душі окриля.

Встає в новій красі, забувши лихоліття,

Твоя, Тарасе, звільнена земля.

Тараса  Шевченка справедливо називають поетом слова, пензля і співу. Під впливом його живописних поезій в нашій уяві постають яскраві картини, образи, а саме слово звучить, як пісня.

До  річниці від дня народження Тараса Шевченка було проведено літературно-мистецький калейдоскоп  «Гармонія пензля і пера», де студенти та викладачі  навчального закладу мали можливість ще раз доторкнулися серцем і душею до кожної грані творчої спадщини Великого Генія.

Студенти Вінніченко Богдан, Цикало Валерія, ведучі  заходу, майстерно довели, що творчість Шевченка стала найважливішим і нетлінним складником духовного життя українського народу.

Доля переслідувала Тараса Шевченка в житті, скільки могла, не шкодувала йому страждань, щораз посилаючи все нові випробування.  Нечасто довелося бувати Кобзарю на Україні. Пощастило приймати Великого Кобзаря Сумщині. Віртуальна екскурсія, яку підготувала Чичикало Юлія, дала можливість присутнім побувати в місцях перебування поета на нашій землі.

Студенти  Івахненко Ірина, Богомол Юлія, Семененко Ірина,  Петренко Валерія натхненно та з особливим чуттям декламували вірші Шевченка.

Зачарувало присутніх майстерне виконання пісень на слова Тараса Шевченка  у виконанні Леонтієвої  Надії, Мірошніченка Владислава,  Пащенко Ольги,  ансамблю «Світанок» під керівництвом Н.М.Деменко та С.О.Деменка.

Художня творчість митця стала об’єктом дослідження студентів училища, які навчаються на спеціальності «Початкова освіта» з додатковою кваліфікацією «Учитель образотворчого мистецтва».

Родзинкою літературно-мистецького калейдоскопу став флешмоб «Ілюструємо твори Шевченка», до якого долучилися учні початкових класів шкіл міста Лебедина разом зі студентами, які перебували на переддипломній практиці.

Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Тарас Шевченко залишатиметься у пам'яті нащадків, бо є й буде Україна і народ український, який пам'ятає його заповітні слова:

І мене в сім’ї великій,

В сім’ї вольній, новій

Не забудьте пом'янути

Незлим тихим словом.

Захід підготували і провели викладачі філологічно-гуманітрних дисциплін Мірошниченко І.С., Перевозник Л.О.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я