«Сім’я – це те первинне середовище,

де людина повинна вчитися творити добро»

Сухомлинський В.О.

Сім’я – невід’ємна складова суспільства. У будь-якому цивілізованому суспільстві існує інститут сім’ї. Саме у сім’ї закладається духовна основа особистості, її мораль, самобутність, глибокі людські почуття, любов до матері та батька, бабусі та дідуся, роду і народу, пошани до рідної мови, історії, культури тощо. Суспільство зацікавлене в міцній, духовно й морально здоровій сім’ї.

Для того, щоб створити сім’ю, крім почуттів, потрібні знання і великий труд. Тому студенти 341 групи (наставник Гура Вікторія Вікторівна) провели відкрите засідання дискусійного клубу-лекторію «Сімейна абетка» на тему: «Юридично-правові аспекти сучасної сімейної політики».

В ході проведення засідання присутні познайомилися зі «Шлюбно-сімейним законодавством України», розглянули законодавчі акти про порядок і умови одруження та скасування шлюбних відносин, з'ясували причини сімейних конфліктів та їх наслідки, характеризували зміст шлюбного договору, дізналися про види та типи сімей, статистичні дані щодо вступу до шлюбу та розлучення на території Україні і Сумської області.


На засідання дискусійного клубу-лекторію була запрошена Грачова Еліна Олексіївна - начальник юридичного відділу Лебединської районної державної адміністрації. В ході дискусії під назвою «Знати, щоб не помилитися» студенти мали можливість отримати вичерпні відповіді від Еліни Олексіївни на всі запитання стосовно Сімейного законодавства України.


У ході виконання вправи «Горщик мудрості» студенти пригадали народні прислів’я, приказки, вислови про сім’ю, любов та вірність.


Ведучі заходу Зінченко Олександра та Павло Болдарев докладно розповіли про «азбуку сімейних відносин».


Ященко Мілена провела анкетування «Чого Ви чекаєте від подружнього життя?». Підведення підсумків анкетування втішно вразило кожного.


Під час виховного заходу всі мали приємну можливість виконати разом пісню «Родина».


На завершення виховної години студенти, виконавши вправу «Мозковий штурм», нарешті визначилися, що для кожного означає словосполучення «гармонійна родина»?!

Сподіваємося, що отримані знання та хороші моменти спілкування допоможуть побудувати надійні та гармонійні сімейні відносини, адже, як говорив, А. Хічкок «Щасливий шлюб – це шлюб, у якому чоловік розуміє кожне слово, яке не сказала дружина».


Гура В.В.,  наставник 341 групи

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я