Людина заганяє в рот ворога, який забирає її розум,

а потім сама з радістю перетворюється на тварину.

Вільям Шекспір

16 грудня відбулось відкрите засідання «Університету здоров’я» для студентів ІІ-х курсів на тему «Шкідливі звички – знак біди», яке підготували та провели студенти 321 та 221 групи разом з наставниками (Рожко І.В. та Удод Н.М.). 

Спілкування про шкідливі звички відбулося у формі відвертої розмови з елементами тренінгу. Студенти працювали творчо, активно дискутували з важливих питань, оцінювали різні ситуації, дізнались багато нового та зробили певні висновки.

Так, під час виконання вправи «Мозковий штурм» присутні дали відповідь на питання: чому люди вживають алкоголь та чому відмовляються від цієї шкідливої звички? Під час виконання вправи «Міф чи факт» необхідно було визначити: що із запропонованих тверджень є міфом, а що реальним фактом.

На заході студенти створили власну антирекламу тютюнових виробів, використовуючи інтерактивну дошку Jamboard. При виконанні вправи «Вартість шкідливої звички» підрахували, скільки коштів в середньому витрачає людина, яка палить: за тиждень, місяць та за рік.

Студенти мали змогу висловити власні думки з таких питань:

Алкоголізм – це звичка чи хвороба?

Чому люди починають вживати наркотики?

Чи вважаєте ви, що вживання наркотичних речовин – особиста справа кожного?

Чим найбільше небезпечні наркотики?

Прозвучала рубрика «Чи знаєте ви, що…?», всі почули кваліфіковану думку лікарів про паління, студенти навели достатньо фактів для того, щоб не мати шкідливих звичок.

Також присутні переглянули соціальні ролики проти алкоголю, тютюнопаління та вживання наркотиків. Серед запропонованих прислів’їв, приказок та крилатих висловів про здоров’я кожен обрав для себе твердження, що найбільше йому імпонувало.

Ірина РОЖКО,

наставник 321 групи

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я