Наші права – запорука щасливого майбутнього

Батьківська категорія: Новини

Одним із аспектів усебічного розвитку особистості є висока правова культура. Здатність людини розуміти правила співжиття і вимоги законів та відповідним чином поводитися не є вродженою, вона формується під впливом спеціальних виховних заходів, є наслідком спілкування з іншими людьми, участі в різних видах діяльності.

Правове виховання — виховна діяльність школи, сім'ї, правоохоронних органів, спрямована на формування правової свідомості та навичок і звичок правомірної поведінки школярів.

В рамках проведення тижня правових знань в Лебединському педагогічному коледжі ім. А.С.Макаренка  було проведено захід для студентів першого курсу на тему «Наші права – запорука щасливого майбутнього». В ході цього заходу  студенти знайомились з головними аспектами декларації прав людини, права особи і громадянина згідно українського законодавства, та основні закони, які гарантують забезпечення і збереження прав людини в Україні. В ході заходу студенти виступали з повідомленнями, демонстрували слайдові презентації, дискутували, висловлювали точки зору.

Правове виховання в перехідному суспільстві, зокрема в українському, є складним і суперечливим завданням. Це пов’язано, перш за все, з низьким рівнем правової свідомості й правової культури в суспільствах транзитивного типу. У свою чергу, низький стан правової свідомості і правової культури в перехідних суспільствах обумовлений історичними, національно-психологічними та трансформаційними чинниками. Основними завданнями та напрямами правового виховання у сучасній Україні є: обґрунтування концепції правового виховання населення; створення атмосфери поваги до законів та боротьба з корупцією; підвищення рівня загальної моральності громадян; створення багатоступінчастої системи правового виховання та освіти; підготовка спеціалістів із правового виховання тощо. Особливу увагу необхідно приділяти формуванню високого рівня правосвідомості молоді, тому що саме вона є активною частиною суспільства − реальною силою.

Гаращенко Світлана, студентка коледжу

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я