Працевлаштування випускників – показник успішності коледжу

Батьківська категорія: Новини

Життєво важливою проблемою для будь-якого студента, а тим більше випускника, є пошук можливостей застосування власних знань і вмінь на практиці. Знайти роботу для людини, яка щойно закінчила коледж, навіть за умови престижності здобутої освіти, інколи буває нелегко.

У процесі пошуку роботи молодь стикається з певними психологічними труднощами. Більша частина роботодавців орієнтована на пошук фахівців з достатнім досвідом професійної діяльності і не дуже переймається проблемами адаптації молодих спеціалістів.

 

Саме з метою надання допомоги студентам-випускникам у плануванні їх професійної кар'єри, створення умов для ефективної реалізації права на працю, психологічна служба разом зі структурним підрозділом сприяння працевлаштуванню випускників коледжу організовує роботу з питань  працевлаштування  випускників.

25 травня 2022 року у коледжі було проведено семінар-практикум «Особливості працевлаштування студентів у сучасних умовах» для студентів 4 курсу.

Захід був  пізнавальним для студентів випускних груп, адже вони дізнались, як правильно себе презентувати, як укладати резюме, що може бути джерелом пошуку інформації про роботу та мали змогу поспілкуватись з фахівцем центру зайнятості Чегринцем І.А., який ознайомив з реаліями та тенденціями місцевого ринку праці, існуючими перспективами працевлаштування.

Криворука В.В., керівник підрозділу сприяння працевлаштуванню випускників,  спрямувала випускників на працевлаштування у заклади освіти, ознайомила з вакансіями у сфері освіти Сумської області.

У ході семінару-практикуму  студенти визначили мотивацію для себе, розставили свої професійні пріоритети й цінності. За допомогою вправ кожен самовизначився, зрозумів, яку роботу він хоче, і що йому для цього необхідно. Робота над собою сприяла окресленню більш чітких рамок пошуку роботи для кожного персонально.

Світлана КОВАЛЕНКО,

соціальний педагог

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я