Засідання педагогічної ради

Батьківська категорія: Новини

25 травня 2022 року відбулося засідання педагогічної ради Комунального закладу Сумської обласної ради «Лебединський педагогічний фаховий коледж імені А.С.Макаренка», на порядку денному якого стояло сім питань, ключовим із яких було питання реалізації парадигми середовищного підходу у практичній підготовці студентів коледжу.

Про практичну підготовку здобувачів освіти та їх готовність до здійснення професійної діяльності доповіла завідувач навчально-виробничої практики Л.А. Клименко.

У виступі Людмила Анатоліївна наголосила, що організація практичної підготовки студентів коледжу спрямовується на реалізацію  середовищного підходу в контексті сучасної освітньої парадигми   формування конкурентоспроможного випускника, здатного працювати в умовах реформування освіти. З цією метою активно впроваджуються технології управління через освітнє середовище процесами практичної підготовки майбутніх педагогів, створюються умови для їх саморозвитку в педагогічній діяльності, активно формується прагнення безперервно поповнювати педагогічні знання й оволодівати необхідними педагогічними вміннями, відчувати нове, бути готовими до самовдосконалення.

В обговоренні доповіді викладачі Людмила Миколаївна Доля. та Олена Вікторівна Баль розкрили значення навчально-виробничої практики у фаховій підготовці здобувачів освіти для професійної діяльності. Зокрема проаналізували особливості організації педагогічного супроводу студентів-практикантів в освітньому середовищі закладів загальної середньої та дошкільної освіти та наголосили на необхідності активно сприяти створенню дієвого освітнього середовища професійної підготовки майбутнього вчителя.

Для висвітлення другого питання порядку денного «Про підсумки реалізації І етапу науково-методичної проблеми коледжу викладачами циклової комісій шкільної педагогіки, психології  та окремих  методик" була запрошена голова циклової комісії Наталія Вікторівна Михайленко, яка закцентувала увагу  на важливих факторах, що сприяють реалізації завдань І етапу: якісне планування роботи, підвищення кваліфікації викладачів, створення належного освітнього простору на заняттях психолого-педагогічного циклу.

Важливим етапом роботи коледжу є завершення навчального року, зокрема студентами випускних груп. Саме цьому питанню присвячений виступ заступника директора з навчальної роботи Олени Михайлівни Карпенко, після якого було затверджено претендентів на золоту медаль «За високі досягнення в навчанні», а також схвалено  Положення про порядок створення та організацію роботи екзаменаційної комісії з атестації здобувачів освіти в КЗ СОР «Лебединський педагогічний фаховий коледж імені А.С. Макаренка».

Виступ відповідального секретаря приймальної комісії Вікторії Олексіївни Таран включав важливі питання вступної кампанії:

  • Про Правила прийому на навчання для здобуття освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра в Комунальному закладі Сумської обласної ради «Лебединський педагогічний фаховий коледж імені А.С. Макаренка» в 2022 році;
  • Про Положення про приймальну комісію КЗ СОР «Лебединський педагогічний фаховий коледж імені А.С. Макаренка» вступної кампанії 2022 року .

Особливу увагу Вікторія Олексіївна звернула на строки та порядок прийому заяв і документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання до Комунального закладу Сумської обласної ради «Лебединський педагогічний фаховий коледж імені А. С. Макаренка».

 

Методист навчально-методичного кабінету Валентина Миколаївна Кіріна-Радчук представила педагогічній раді клопотання педагогічних працівників коледжу щодо визнання результатів підвищення кваліфікації, після чого було ухвалено рішення про визнання сертифікатів підвищення кваліфікації 23 педагогічних працівників.  

Голова педагогічної ради, директор коледжу, Любов Борисівна Білокобильська подякувала колегам за плідну роботу і висловила побажання щодо подальших творчих успіхів.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я