Перша психологічна допомога

Батьківська категорія: Новини

Надзвичайні ситуації, на жаль, є частиною нашого повсякденного життя. У світі відбуваються різні трагічні події: війни, стихійні лиха, аварії, пожежі і міжособистісне насильство. Переміщеними можуть бути окремі люди, сім'ї і цілі спільноти. Люди втрачають будинки, близьких, виявляються відірваними від сім'ї і звичного оточення або стають свідками насильства, руйнувань і смерті.

Такі події у тій чи іншій мірі впливають на кожного, проте спектр можливих реакцій і емоцій вельми широкий. Люди відчувають страх або тривогу, можуть впасти в заціпеніння або апатію. Деякі проявляють слабкі реакції, інші – важчі.  На те, як реагує людина, впливає безліч факторів, у тому числі: характер і тяжкість пережитої події; перенесені травмуючі події в минулому, наявність сторонньої  підтримки в житті.  Тому так важливо надання коректної першої психологічної допомоги у надзвичайних ситуаціях.

Зважаючи на все це, стає актуальним питання ознайомлення кожного з поняттям «Першої психологічної допомоги».

Протягом тижня психологічною службою коледжу проводилися  зустрічі з наставниками академічних груп та цикловими комісіями  різних дисциплін. Практичний психолог Оксана Хомишенко ознайомила з протоколами надання першої психологічної допомоги під час переживання негативних психічних реакцій та станів. Соціальний педагог Світлана Коваленко  провела групову консультацію «Стрес і психологічна травма. Як пережити травматичні події», запропонувала ряд прийомів  і технік емоційної регуляції.

Оксана Хомишенко, практичний психолог

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я