Засідання МО наставників академічних груп

Батьківська категорія: Новини

26 квітня в коледжі відбулося чергове засідання методичного об’єднання  наставників академічних груп, яке розпочалося із загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими у війні з російською агресією. Вічна пам'ять кожному військовому та цивільному, дорослому і дитині, хто загинув за Україну!

Основними питаннями, які розглядалися на засіданні, були робота психологічної служби та інформаційна безпека здобувачів освіти.

Так, заступник директора з виховної години Колесник О.В. зазначила,   що  доволі часто підлітки не помічають небезпек в інтернеті і порекомендувала наставникам груп  провести просвітницьку роботу  зі студентами та їхніми батьками,  керуючись рекомендаціями МОН щодо правил онлайн-безпеки здобувачів освіти у цифровому просторі.

Практичний психолог коледжу Хомишенко О.С. зазначила, що війна в Україні стала стресом для всіх учасників освітнього процесу. За таких умов істотно зростає роль психологічної служби системи освіти, яка має забезпечувати своєчасне і систематичне надання психологічної та соціально-педагогічної підтримки усім учасникам освітнього процесу відповідно до цілей та завдань функціонування системи освіти. Оксана Сергіївна  ознайомила наставників груп з методичними рекомендаціями, які створила команда МОН  «Перша психологічна допомога. Алгоритм  дій».

Соціальний педагог Коваленко С.Л. провела консультацію для наставників груп «Стрес і психологічна травма. Як пережити травматичні події» та порекомендувала вправи для зняття стресу і емоційної напруги, зазначивши, що  не буває прийомів, які були б ефективними абсолютно для всіх. Комусь легше нормалізувати свій психологічний стан шляхом розслаблення м’язів, декому – шляхом рухової активності. Хтось ліпше використовує можливості уяви, а  хтось – абстрактно-логічного мислення. Тому, спробувавши методи психологічної саморегуляції, потрібно обрати для себе найефективніший. У результаті зменшується тривалість негативного впливу стресогенної ситуації, знижується рівень негативного впливу стресу на організм.

Наставниками академічних груп ухвалено рішення при організації виховної роботи зі студентами – керуватися практичними порадами психологічної служби.

Олена ЖОВБА, голова МО наставників груп.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я