«Чорнобиль: трагедія, подвиг,пам'ять»

Батьківська категорія: Новини

За днями дні, ідуть повільно роки

За днями дні, - і другого немає

Нехай же лихо наше проминає

І в світі не повториться ніколи

Хай стане мир з стократ,

Хай над землею чисте небо буде

Чорнобиль – попередження, набат,

Його уроків людство не забуде.

 

Чорнобиль…Минуло 36 років. Тепер це слово знає весь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль. Серед природних і техногенних катастроф, які сталися упродовж історії людства, Чорнобильська займає особливе місце. Вона засвідчує всемогутність і безсилля людини. Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців. Її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління.

26 квітня члени наукового екологічного товариства разом з викладачем природничих дисциплін Наталією Григорівною Шам провели засідання круглого столу «Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам'ять».

Ведучі засідання Аміна Мельникова та Валерія Загребельна розповіли присутнім про події того чорного дня та відвагу  простих людей, які в екстремальних умовах стали героями.   Пам'ять  загиблих у тій трагедії  вшанували хвилиною мовчання.

Під час засідання  звучали поетичні рядки у виконанні Юлії Деркач та Анастасії Сахарової , було продемонстровано відеоролики про Чорнобильську катастрофу.

Члени наукового екологічного товариства проявили активність при обговоренні таких питань: «Чи можна було уникнути Чорнобильської аварії?», «Чи є, на вашу думку, на сьогодні альтернатива ядерній енергетиці? Яка саме?». Брали активну участь у інтелектуальній вікторині «Чорнобильська трагедія у цифрах».

Проходять роки після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов’язаних із скорботним часом ядерного апокаліпсиса. Чорнобильська біда надовго залишиться у нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям.

Керівник екологічного наукового товариства Наталія Шам

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я