Добрі справи до світлого дня

Батьківська категорія: Новини

  

18-19 квітня 2022 року студенти та викладачі КЗ СОР «Лебединський педагогічний фаховий коледж імені А. С. Макаренка» організували і провели акцію «Добрі справи до світлого дня».

В рамках акції керівник гуртка «Екоіграшка» лебединського центру позашкільної освіти Юлія Нездоймишапка провела майстер клас, під час якого студенти та викладачі коледжу виготовили давній український оберіг ляльку-мотанку.

 Українська народна лялька є втіленням добра і лагідності. Це оберіг людської душі й долі, символ предків. Це символ Великої Матері, яка сотворила все суще і береже дотепер народжені нею душі. В давнину таких ляльок виготовляли  повсюди на території України. В наші дні ця традиція відроджується. Особливо зараз, в цей  нелегкий для нашої країни час, лялька-мотанка як дитяча іграшка має бути  оберегом родини й Роду, могутнім магічним талісманом та символом зв’язку між поколіннями. Учасники акції вклали частинку свого серця у виготовлення оберегів. Протягом двох днів всі з любов’ю старанно створювали ляльок – мотали з тканини, стрічок, за допомогою ниток, для того, щоб передати їх для діток, які є тимчасово переселеними з територій, де тривають бойові дії.

Сподіваємося, що ці ляльки стануть не лише гарним подарунком дітям напередодні Великодніх свят, але й будуть захищати та оберігати їх від усіх негараздів.

Олена Баль, викладач психолого-педагогічних дисциплін

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я