10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Батьківська категорія: Новини

Сучасні підходи до виховання, розбудова демократичної незалежної держави вимагають особливої уваги до проблем формування в молоді високої правової культури, виховання в них активної, свідомої громадянської позиції.

Одним із аспектів усебічного розвитку особистості є висока правова культура. Адже не можна вважати фізично здорову людину гармонійно розвиненою, коли вона, маючи широкі знання, добре працюючи або навчаючись, порушує закони, права. Здатність людини розуміти правила співжиття і вимоги законів та відповідним чином поводитися не є вродженою, вони формуються під впливом спеціальних виховних заходів, є наслідком спілкування з іншими людьми, участі в різних видах діяльності.

10 грудня у світі відзначають Міжнародний день прав людини.

Враховуючи вагоме значення правової освіти в розбудові України як правової держави, вихованні у громадян поваги до закону і  прав  людини, з метою підвищення загального рівня правової культури в читальній залі бібліотеки організовано книжкову виставку – навігатор «Мої права та обов'язки».

На виставці представлено документи з фонду бібліотеки: нормативно-правові акти, збірники статей науково-практичних конференцій, навчальні посібники, підручники, періодичні видання, конспекти лекцій, що висвітлюють питання прав людини у національному та європейському контекстах. Зокрема, сучасний стан і перспективи розвитку сімейного права України в умовах адаптації до європейського права, правове регулювання соціального захисту різних категорій осіб – національний та міжнародний досвід, питання подолання насильства в сім’ї: український та міжнародний досвід.

Для пошуку інших видань цієї тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними каталогами.

 

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я