Практичне заняття «Людина дар, а не товар»

Батьківська категорія: Новини

На сьогодні торгівля людьми посідає третє місце серед найбільш прибуткових видів злочинної діяльності після нелегальної торгівлі наркотиками та зброєю.

Торгівля людьми – це сучасна форма рабства. Жертви торговців «живим товаром» позбавлені своїх основних прав і свобод – таких як право на свободу, на повагу до людської гідності.

Загальна декларація прав людини проголошує: «Ніхто не повинен бути в рабстві, або у підневільному стані; рабство і работоргівля забороняються в усіх видах».

З метою підвищення рівня поінформованості та усвідомлення гостроти проблеми торгівлі людьми 2 грудня 2021 року у Лебединському педагогічному фаховому коледжі імені А.С. Макаренка практичним психологом Хомишенко Оксаною Сергіївною було проведено практичне заняття на тему «Людина дар, а не товар» зі студентами 221 та 321 групи.

Протягом заняття студенти обговорили причини, форми та ознаки цього явища, побачили небезпечні наслідки та шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, ознайомилися з правилами безпечного виїзду та перебування за кордоном.

Проведення таких виховних заходів сприяє вихованню у студентів поваги до прав та основних свобод людини, підвищенню суспільного та політичного рівня їх знань щодо проблеми торгівлі людьми, розповсюдженню необхідної інформації серед молоді.

Практичний психолог  Оксана ХОМИШЕНКО

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я