Мистецтво – чарівний світ краси

Батьківська категорія: Новини

Людина – істота дуже допитлива, її завжди вражає краса. Адже вона є в усьому. Завдяки прагненню людини до краси виникло мистецтво.

Світ мистецтва великий і різноманітний. Він сповнений розмаїттям кольорів, звуків, образів. У ньому, як у дзеркалі, відображаються найкращі думки людей, прагнення до краси і щастя. Барвистість картин, задушевність пісень, майстерна гра акторів все це дає нам насолоду, духовно збагачує.

Мистецтво – чарівний світ краси, що з давніх-давен приваблює до себе людей. Майже сорок тисячоліть існує на землі мистецтво. Воно створене людиною і є невід’ємною частиною її життя, її вічним супутником..

Мистецтво об’єднує  всі види художньої творчості. Воно – основа художньої культури.

«Мистецтво – чарівний світ краси» - тема відкритого засідання «Педагогічної вітальні» для студентів ІІІ курсу, який був проведений Наталією Миколаївною Удод , наставником 231 групи.

На заході відчутна була хороша, тепла атмосфера спілкування,  не зважаючи на  онлайн-формат даного заходу.  Інтерактивні вправи, запропоновані студентами, стали підґрунтям ознайомлення присутніх з розвитком мистецьких напрямів історії  Лебединщини. А онлайн-екскурс історичним минулим провели директор Лебединський міський художній музей імені Б. К. Руднєва Андрій Гельмінтінов та науковий співробітник Лебединського краєзнавчого музею Світлана Бражніченко.

Кожен куточок України -  це своя багата історія та культура. Кожна епоха залишає нам у спадщину якусь пам'ятку, що зберігає в собі згадку про певну визначну подію, про певну визначну постать, що так чи інакше вплинула на становлення й розвиток країни.

Мистецька локація видатних постатей Лебединщини торкнулася історії нашого земляка Василя Кричевського, одного з найвидатнішого українського художника-модерніста, архітектора, творця національного модерного стилю в архітектурі, засновника національної кінохудожньої школи. Федір Кричевський український художник і педагог, заслужений діяч мистецтв, один із засновників і перший ректор Української академії мистецтва.  Не можна було не згадати про  Бориса Гмирю, відомого українського оперного й камерного співака, а  також про  Івана Стешенка, українського  співака (бас-кантате). Наш земляк Давид Бурлюк, український живописець-авангардист, графік, художник театру, критик, поет і  один із засновників українського та загальноросійського футуризму.

 

Історія кожного регіону індивідуальна і неповторна. Водночас його історія є складовою загальнонаціональної історії, так як кожен окремо взятий куточок рідної нам землі, живе не лише своїм життям, але і життям всієї країни. Ніхто не може знати історію рідного краю краще за тих, хто народився та проживає на цій землі, землі, що є для них найважливішою і найціннішою.  Такою особою Лебединщини є Анатолій Васильович Удод, педагог, краєзнавець, поет, активний громадський діяч, директор Лебединського педагогічного училища (1998 – 2004), а нині керівник Лебединської спеціальної школи. Анатолій Васильович зачарував авторською поезією, розповідями про історію Лебединщини та відомих її постатей. Він акцентував увагу студентства, що наша спільна Батьківщина - це Україна, а історія рідного краю повинна зайняти особливе місце, тому що вона близька і зрозуміла,  водночас справжня й торкається  кожного з нас.

Так, з місця, де ти з’явився на світ і робив перші кроки до його пізнання, зростав і мужнів, місця,  де живуть і проживали в різні часи близькі тобі люди, з історії сім`ї,  з рідного дому і рідного двору, з вулиці куди повертаєшся, щоденно, або подумки , з населеного пункту де розпочинав свій шлях, де відбуваються щоденні турботи й починається твоя історія.  І  саме це повинно нас об’єднувати  в одне велике поняття – Батьківщина.

О. Колесник, заступник директора з виховної роботи

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я