Україна – країна нескорених!

Батьківська категорія: Новини

Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробили цілих дві революції: Майдан 2004 року та Революція 2013-2014  років -  революція Гідності та Свободи.  

Помаранчева революція 2004 року була переломним періодом в політичній історії України. Це сукупність проведених мітингів протестів, страйків і інших акцій загальної непокори, головними організаторами яких стали прихильники опозиційного кандидата на пост Президента країни у виборчій гонці 2004 року  Віктора Ющенка.

Події 21 листопада 2013 року – 22 лютого 2014 року стали етапом прояву українцями неабиякої сили, мужності, гідності, віри та міцності духу.  Громадяни України продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

Революція Гідності  показала всьому світу, що вищою метою для українського народу є збереження людських цінностей та основ демократії. Проте  за відстоювання цих ідей довелося заплатити дорогою ціною – кров’ю «Небесної Сотні». Патріотів України, які поклали своє життя на вівтар для захисту рідної Батьківщини.

З нагоди  вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності, утвердження демократичних цінностей, ідеалів свободи і справедливості, європейського шляху розвитку України, у коледжі  був проведений онлайн-захід, який висвітлював доленосні сторінки в історії України початку XXI століття. У заході взяли участь студенти першого курсу, представники студентської держави «ОЛЕАНДА» та колеги коледжу. 

Під час заходу було  згадано події Революції Гідності та Свободи, переглянуто відеоматеріали, та вшановано пам’ять загиблих борців за незалежність нашої Батьківщини. На зустрічі здійснено акцент на проведенні в Україні Всеукраїнського дня Гідності від EdCamp Ukraine.

Завдяки людям, яким небайдужа доля України в цілому і кожного із нас окремо, ми маємо можливість і досі залишатися незалежною, нескореною країною. Тож шануймо тих сміливих, відважних, гідних своєї держави людей і рівняймось на них.

Ярослав ВЕНГЕРОВСЬКИЙ, викладач суспільних дисциплін.

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я