14 жовтня – День українського козацтва та День захисників і захисниць України

Батьківська категорія: Новини

14 жовтня українці святкують одразу три свята: Свято Покрови Божої Матері, День українського козацтва, День захисників і захисниць України.

З Днем українського козацтва пов’язане святкування Покрови, адже саме Матір Божу козаки вважали своєю небесною заступницею й покровителькою. Образ козака неодноразово постає на сторінках книг та в екранізованих картинах, адже в українській культурі – це звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу.

Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь. Славну когорту мільйонів героїв, загиблих у різні часи за соборність та волю України, вже у ХХІ столітті поповнили Герої Небесної Сотні та тисячі наших співвітчизників, які загинули за час неоголошеної війни на сході України.

У читальній залі бібліотеки представлена тематична полиця, яка присвячена Дню українського козацтва та Дню захисників і захисниць України. Для ознайомлення представлені видання (фотоматеріали, художня література, документальні твори), які висвітлюють історію козацтва та його славетних представників, традиції та звичаї Запорізької Січі; розповідають про справжніх захисників, які й сьогодні віддають свої життя за цілісність та неподільність нашої держави, за світле та щасливе майбутнє наших дітей. З матеріалами, які представлені на виставці, ознайомилися студенти 421 групи.


Обов’язок кожного з нас – завжди пам’ятати та шанувати наших героїв.

Ірина МІРОНОВА, бібліотекар

Хвилина мовчання
РОЗКЛАД ЗАНЯТЬ

StartUp Teacher Academy

Бібліотека коледжу

Соціальна реклама

Стань Воїном Кіберфронту

Кіберполіція

Музеї коледжу

Зупинимо булінг разом!

Бережи здоров`я